Drama u Majamiju, Ričardson heroj!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.01.2018.
00:19
Izvor: Sportske.net

Odličan meč na Floridi, odluka pala u poslednjim sekundama.

Beta/AP Photo/Joel Auerbach
Beta/AP Photo/Joel Auerbach

Povezane vesti

Košarkaši Majamija polako postaju ''kraljevi drame'', pošto su večeras odigrali još jedan potpuno neizvestan duel, ali su opet izašli kao pobednici.

Posle trijumfa nad Njujork Niksima tek u produžetku (107:103), Majami je večeras pred svojim navijačima savladao Jutu rezultatom 103:102!

Čitavim tokom meča vođena je ravnopravna borba. Majami je u prve dve deonice uglavnom imao blagu prednost, ali je u nastavku usledila ''rezultatska klackalica'', ekipe su se smenjivale u vođstvu i tako je ostalo bukvalno do samog kraja.

Trenutak odluke videli smo pet sekundi do kraja, Dragić iz auta proigrava Džoša Ričardsona koji pogađa za 103:102 i euforiju na tribinama. Imali su ''Džezeri'' još malo vremena da uzvrate udarac, ali Donovan Mičel u poslednjoj sekundi ne uspeva da pogodi, pa je slavlje na Floridi moglo da počne.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je tandem Dragić-Džonson sa po 16 poena, Hasan Vajtsajd je upisao dabl-dabl od 14 poena i 10 skokova, a Džoš Ričardson se zaustavio na 14 poena i sedam asistencija.

Donovan Mičel je bio ubedljivo najefikasniji u Juti sa 27 poena, ali je poslednjim promašajem pokvario sjajan utisak. Od ostalih, pratio ga je Rodni Hud sa 17 poena.

U prilogu je odlučujući pogodak Džoša Ričardsona.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke