Drama u Minhenu, Šilds upropastio Trinkijerijev debi, sa Ivanovićevom Baskonijom nema šale!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.10.2020.
22:49
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je i prvo kolo Evrolige.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Košarkaši minhenskog Bajerna porazom su otvorili novu sezonu u Evroligi, iz njihove dvorane se kući sa pobedom vraća ekipa Olimpije Milano, koja je nakon produžetka slavila sa 79:81 (70:70).

Tesno je bilo tokom čitavog meča, vrlo tvrdo, odbrana se igrala na ivici faula, ekipe su se smenjivale u vođstvo, Milano je na prvi odmor otišao sa pola koša prednosti, isto vođstvo imali su i nakon 20 minuta.

Rezultatska klackalica i u nastavku, ali niko nije uspevao da se odlepi, igralo se koš za koš praktično, Bajern je stekao pola koša viška pred četvrti kvartal.

Prva polovina deonice pripala je gostima, druga domaćinu, na kraju nisu uspeli da pogode ni jedni ni drugi u poslednjim sekundama, otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta gosti bolji, ali je Bajern uspeo da se vrati, ipak, teška trojka Šildsa na 20 sekundi do kraja bila je ključna na ovoj utakmici, Bajern nije pogodio na drugoj strani, pobeda "manekena".

Pobednički sastav je sa 17 poena i osam asistencija predvodio Dilejni, Kajl Hajns je dodao 16, junak Šilds je ubacio devet poena.

U ekipi Andree Trinkijerija 18 poena za Boldvina, po 14 su dodali Đedović i Rejnolds (11sk), vrlo dobar i Lučić sa 12 poena i pet skokova.




U Vitoriji je bilo slično sve do poslednje deonicu, koju je u svoju korist ubedljivo rešila ekipa Duška Ivanovića, na kraju 76:63 za Baskoniju protiv madridskog Reala.

Realu je pripao prvi kvartal, ali sa samo pola koša prednosti, domaćin se raspucao u finišu druge deonice, pa je na veliki odmor otišao sa četiri poena viška.

Real je preokrenuo u trećem kvartalu, ali su Baski uspeli da se vrate u samom finišu, pa su imali tri poena prednosti pred poslednji odmor.

A onda, sjajna poslednja deonica sastava iz Vitorije, odlični Pjerija Henri je bio prava engima za goste, prednost Baskonije je rasla i na kraju je iznosila 13 poena, ubedljiv i iznenađujuć trijumf Ivanovićevih pulena na startu sezone u Evroligi, podsetimo da prvak Španije u narednom kolu gostuje u Beogradu ekipi Crvene zvezde.

Blistao je Henri u pobedničkom sastavu sa 23 poena i šest skokova, 18 je dodao Piters, 12 je ubacio Vildoza.

Kod Reala 17 poena Kampaca, po 10 su dodali Kerol i Edi Tavareš (7sk).

Baner 3

Rezultati prvog kola Evrolige:

Efes - Zenit 69:73
Olimpijakos - Žalgiris 67:68
Makabi - Alba 80:73
Valensija - Asvel 65:63
Fenerbahče - CSKA Moskva 76:66
Himki - Panatinaikos 76:78
Fenerbahče - Crvena zvezda 77:63
Bajern Minhen - Olimpija Milano 79:81
Baskonija - Real Madrid 76:63

   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke