Drejk i "vatreni navijač" dobili šampionsko prstenje, neće i igrači koji su branili boje Toronta!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 18.11.2019.
21:59
Izvor: Sportske.net

Potez koji je iznenadio mnoge.

Beta/Nathan Denette/The Canadian Press via A
Beta/Nathan Denette/The Canadian Press via A

Povezane vesti

Toronto Reptorsi su minule sezone iznenadili čitav košarkaški svet, predvođeni Kavajem Lenardom došli su do prvog šampionskog prstena u svojoj istoriji.

Dobili su u finalu velikog favorita Golden Stejt Voriorse sa 4:2, iskoristili su činjenicu da su "Ratnici" imali veliki broj povreda i zasluženo došli do titule.

Poznato je da su šampionsko prstenje podelili osim igračima i članovima stručnog štaba i velikom navijaču i tzv. "globalnom ambasadoru" kluba, hip-hop zvezdi Drejku, ali i "vatrenom navijaču" Navu Batiji.

Utoliko više je začuđujuća informacija da su odlučili da ne dodele prstenje igračima koji su veći deo regularne sezone, u kojoj je i osvojena titula, proveli u klubu.

U pitanju su Si Džej Majls, Delon Rajt i Jonas Valančijunas, koji su klub napustili sredinom februara, poslednjeg dana za trejdove.

"Nije to bila laka odluka, ali da budem iskren, mislim da je prema svim standardima. Odradili smo domaći, razgovarali sa timovima i mislim, ne sećam se tačno, ali da je u samo jednom scenariju tim ponudio prsten.

Mislim da je to bio slučaj sa Andersonom Varežaom i Golden Stejtom, ali mislim da su to bile jedinstvene okolnosti.

Jasno je da ova situacija ne ostavlja dobar utisak, ali mislim da je liga jednostavno takva
", izjavio je GM Toronta Bobi Vebster.

Dakle, Rajt, Majls i Valančijunas će ostati uskraćeni za šampionsko prstenje.

Dodajmo samo da je Majls u šampionskoj sezoni odigrao 40 mečeva u regularnom delu sezone za Reptorse, Valančijunas 30, dok je Delon Rajt odigrao čak 49.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke