Dule uzvratio Francuzima: ''Ja u Partizanu nikad nisam razdvajao strance od Srba!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.02.2016.
20:15
Izvor: Sportske.net

Očigledno, zbog novonastale situacije oko (ne)sporne licence Duško Vujošević više nije ravnodušan, kad je u pitanju odnos pojedinaca u Francuskoj prema njemu.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Iako je uspeo da preporodi ekipu Limoža, sa kojom je izborio plasman među 16 najboljih ekipa u Evrokupu, Duško Vujošević se suočio i sa neočekivanim problemima u Francuskoj.

Kako smo u više navrata objavljivali, on od dolaska na klupu Limoža nije mogao da u šampionatu Francuske vodi svoj tim, jer mu Košarkaški savez te zemlje nije verifikovao licencu za rad.

I kada se činilo da je taj problem rešen,  oglasio se Sindikat profesionalnih trenera, koji zahteva da se Vujošević kazni jer je navodno i pored još neodobrene licence vodio svoj tim u meču 20. kola protiv Asvela.

Pominje se čak i mogućnost da se pobeda Limoža u tom meču poništi, a Vujošević posle svega ne krije da ovakav odnos prema njemu nije baš očekivao. Pogotovo ako se ima u vidu kako se u Partizanu odnosio prema francuskim igračima (Lovernj, Vesterman, Dalo).

''Nisam razočaran, ali poznajem tu svačije interese. Razumem da ovo nije čist administrativni problem, ali koliko znam, meni je omogućeno da dobijem licencu kako bih mogao da radim svoj posao.

Vidite, ja sam u Partizanu imao trojicu francuskih igrača, Lovernja, Vestermana i Daloa. I nikada ih nisam razdvajao od Srba zato što su stranci.

E, zbog toga reprezentacija Srbije je imala problem, zato što sam razvijao talentovane strance. Ali, ja nikada nisam razdvajao igrače tako'', objašnjava Vujošević u izjavi francuskim medijima.

Kada je u pitanju sporna utakmica sa Asvelom, Vujošević ne vidi gde je i u čemu pogrešio.

''U utakmici protiv Asvela naš tim je vodio Bertran Parvo, koji je bio i prijavljen kao trener ekipe. Iskreno, sada ne znam šta je tu problem jer svi iz stručnog štaba koji se nalazimo na klupi pričamo jedni sa drugima o samoj utakmici i taktici.

Čak i naš fizioterapeut ponekad daje svoj komentar o utakmici i to nije nikakav problem. Niko ne bi trebalo da ćuti na klupi''
, zaključio je Vujošević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 24.02.2016
17:32

Nije Dulo nego Dalo, a prati se zato sto je DV ziva legenda i zato sto je gotovo citav svoj zivot proveo u Beogradu za razliku od Radonjica koji je bio i asistent Duletu u selekciji CG i Bozovica koji to bas i nisu!

avatar
RadovanRD
Tuesday, 23.02.2016
11:51

Takodje, Dulo je Crnogorac po nacionalnosti i ne znam zasto se toliko prati rad stranog trenera u stranom klubu

avatar
RadovanRD
Tuesday, 23.02.2016
11:50

Postoji mnogo trofejniji strucnjaci koji rade u stranim ligama, pa se njihov rad ne prati kao Dulov.. Samo mi nije jasno zasto?

avatar
Doktor_Ijopet!
Monday, 22.02.2016
22:35

Konacno je priznao da je upropastio reprezentativnu kosarku.

avatar
pitomac
Monday, 22.02.2016
22:53

Upropastio!?nKoji smo bili na SP?

avatar
Klub Paradoksa
Monday, 22.02.2016
23:38

Ti si je preporodio!