Dvostruki NBA šampion u Oklahomi, mogu li Vestbruk i društvo da naprave pometnju na Zapadu?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 01.03.2017.
18:58
Izvor: Sportske.net

Čini se da je ovim potezom uprava "Grmljavine" sastavila jako respektabilan tim.

BETA/AP Photo/Chris Tilley
BETA/AP Photo/Chris Tilley

Povezane vesti

Oklahoma je minulog leta ostala bez zaštitnog lica franšize Kevina Durenta. Popularni "Durantula" je odlučio da se pridruži Voriorsima u borbi za prsten, te je franšizu za koju nastupa od starta karijere ostavio na cedilu.

Rasel Vestbruk je Durentov potez shvatio vrlo lično, često su se ovo sezone javljale varnice između dvojca koji je svojevremeno nosio nadimak "Betmen i Betmen", te je "Zver sa zapada" (Westbeast) preuzeo stvari u svoje ruke i u dosadašnjem toku sezone ima čak 30 tripl-dablova.

Tanderi su na sedmom mestu izuzetno jakog Zapada ove sezone, sve je izvesnije da će uspeti da se domognu plej-ofa, kako osmoplasiranom Denveru beže osam pobeda, a izgleda da ne nameravaju da se zaustave na učešću u doigravanju.

Napravili su dobar trejd, u zamenu za Kameruna Pejna, Žofrija Lovernja i Entonija Moroua su dobili Taža Gibsona i Dagija Mekdermota.

Mekdermot sa sobom donosi 10,1 poena po meču, dok su u Gibsonu dobili iskusnu četvorku, mentora za Sabonisa, pa i Grenta i jako dobru opciju sa klupe, on i Kanter će nesumnjivo biti dobar tandem.

Sada su pokrili i rupu koju je odlaskom u Bulse napravio Kamerun Pejn, angažovali su rezervnog pleja.

U pitanju je dvostruki osvajač prstena sa Majamijem i bivši košarkaš Nju Orleans Pelikansa Noris Kol.


Kol je minule sezone doživeo tešku povredu, letos je ostao bez angažmana, ali kako nije bilo dovoljno oporavljen nije uspeo da pronađe angažman pre početka sezone.

Par timova se tokom sezone dovodilu vezu sa njim, ali je on sve do danas ipak bio bez tima. Čini se da bi mogao da bude odlična alternativa za Vestbruka, a kada se sve sabere i oduzme, Oklahoma je napravila sasvim respektabilan tim, koji bi mogao da iznenadi ove sezone.

Prva petorka: Vestbruk, Oladipo, Roberson, Sabonis, Adams

Druga petorka: Noris Kol, Abrines, Mekdermot, Taž Gibson, Kanter

Treća petorka: Semaž Kriston, Kajl Singler, Džon Huestis, Džeremi Grent, Nik Kolison


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke