Džejms u poslednjim sekundama doneo pobedu Panatinaikosu nad Uniksom!

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.02.2017.
22:11
Izvor: Sportske.net

PAO je gubio od početka druge četvrtine do poslednjih sekundi, kada je Majk Džejms pogodio trojku u poslednjim sekundama i doneo pobedu grkčom vicešampionu.

EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Izabranici Ćavija Paskvala slavili su sa 83-82  u "OAKA areni", junak meča bio je bivši košarkaš Baskonije Majk Džejms.

Utakmica je većim tokom bila u egalu, Uniks je odigrao dobru drugu četvrtinu te su na odmor otišli sa šest poena prednosti.

Nastavili su u trečem kvartalu u dobrom ritmu gosti, te su pred poslednjih 10 minuta ušli sa sedam poena viška.

Ipak, Panatinaikos se vraća u poslednjoj četvrtini, trojkom Krisa Singlota prišli su na tri poena razlike dva i po minuta pred kraj.

Nastavili su domaći da pogađaju trojke, najpre je Rivers odgovorio Anđušiću za 76-79, da bi naon polovičnog učinka Koloma sa linije penala još jednu trojku pogodio Singlton.

Promašili su potom svoje šuteve Lengford i Vilijams nakon ofanzivnog skoka, Pao je imao napad na pola minuta do kraja za prvo vođstvo na utakmici još od početka druge četvrtine.

Singlton je dobio priliku da tu prednost donese domaćinu sa linije penala, ali je promašio drugo bacanje, gosti su uhvatili loptu, Pašutin je zatražio tajm-aut, ostalo je Uniksu 14 sekundi da pokuša da dođe do pobede.

Rivers je nakon sedam izgubljenih sekundi faulirao Vilijamsa, centar ruskog sastava bio je precizan sa linije penala u oba navrata.

Domaćin nije imao pravo na tajm-aut, lopta je stigla u ruke Majka Džejmsa koji je na neverovatan način pogodio trojku i doneo trijumf "Zelenima" iz Atine.


Najbolji je u pobedičkom sastavu bio Burusis sa 15 poena i šest skokova, pratio ga je Singlton sa 14 poena i osam skokova, dok je 13 dodao Kej Si Rivers. Dvociifreni još Gabrijel i Đentile sa po 10 poena.

Junak Majk Džejms je postigao svega osam poena, ali su njegovi poeni svakako bili najvažniji za PAO večeras.

U nesrećnoj ekipi Uniksa 21 poen i sedam asistencija Kita Lengforda, 17 je dodao Kvino Kolom, Vilijams je upisao 13 poena i devet skokova, dok je dvocifren bio i Antipov sa 11 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Saturday, 25.02.2017
16:01

Onaj osecaj kad cekas na tiketu keca.

avatar
Bomb@$
Saturday, 25.02.2017
02:50

Ostaje zal ... Strasno bi nam odgovarala ova pobjeda UNIKS-a

avatar
uteute
Saturday, 25.02.2017
00:13

Koraci kao kuca...

avatar
siroliver
Saturday, 25.02.2017
01:03

Dupla brate :-) i meni se cini da jeste

avatar
Isnogood
Saturday, 25.02.2017
01:17

A sudija mu stoji iza ledja... Sva trojica su imala dobar pogled, ali dzabe kad je reputacija bitnija od kosarkaskih pravila.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 24.02.2017
23:21

Онај осећај кад добијеш паре тројком у задњи секунд