Džikić: "Armani nas odradio, ali pokazali smo da možemo protiv ovakvih ekipa"

Autor: Pavle Knežević
petak 12.10.2018.
21:46
Izvor: Sportske.net

Nije bio sasvim nezadovoljan trener Budućnosti posle poraza na startu Evrolige.

Beta/aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo
Beta/aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo

Povezane vesti

Budućnost je porazom počela svoju povratničku sezonu u Evroligi, ali njen trener Aleksandar Džikić nije bio skroz nezadovoljan, rekavši da timu treba vremena da bi bio bolji.

"Čestitke gostima, odradili su nas. Date im šansu oni je odmah iskoriste. Vratili smo se nekoliko puta, ali u tim momentima smo donosili loše odluke, a oni te odmah kazne.

Šta je dobro? Dokazali smo da možemo da igramo ravnopravno sa ovakvim ekipama. Na nama je sad da budemo još bolji da bi mogli da ih pobeđujemo", rekao je Džikić novinarima u Podgorici.

Armani je pobedio 82:71, ali je Budućnost počela jako loše, imala je u jednom trenutku šut za dva 5/23. Da li je taj loš početak usmerio tok utakmice? Da li je nervoza uticala na rezultat?

"Sigurno da je usmerilo, jer nam je kasnije trebalo mnogo energije da se vratitimo i to je uticalo na neke odluke u napadu kada smo imali priliku za preokretom", kazao je trener.

Nervoza je bila loša, ali je reakcija na prethodne slabe rezultate bila dobra.

"Što se tiče tog dela nemam zamerke, ali imam što se tiče donošenja nekih odluka u napadu. Mi nemamo kvalitet da igramo bez jasnog koncepta u napadu, to mogu samo vrhunski timovi sa mnogo talenta. Mi moramo da znamo kako igramo u napadu, ali za to nam treba vremena, da se uspostavi hijerarhija, jer napad nije deo košarke gde su svi ravnopravni", rekao je Džikić.

Simone Pjaniđani rekao je da je ovo bila važna pobeda za Armani.

"Mislim da smo zasluženo pobedili, vrlo važan meč da kreneno kako treba. Naša ofanzivna produkcija je bila dobra i sa tim sam zadovoljan. Drugo poluvreme smo otvorili sa dobrim šutevima, ali smo ih na žalost  promašili, domaćini su to iskoristili i vratili se u meč, prevashodno zbog velikog broja ofanzivnih skokova.

Srećom to nas nije koštalo pobede, ali to ćemo morati da menjamo, ali ne sme nam se dešavati da gubimo ritam meča, pogotovo na gostujućem terenu, gde se svaka greška plaća
", rekao je Pjaniđani posle utakmice.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Saturday, 13.10.2018
08:05

Ne razumem sta mu znaci ovo "mozemo protiv ovakvih ekipa"? Pa svako moze da igra protiv bilo koga, pitanje je mozete li da pobedite?

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 13.10.2018
00:23

dzikic zalutao medju trenere kao buducnost u EL

avatar
Padinjak21
Friday, 12.10.2018
22:50

Oni ocajno igrali a ti kazes da se igramo ravnopravno? Pa bice bar +20 u Milanu a oni su mozda uz Bayern i Kanariju ekipa za zadnja 3 mesta posto ce buducnost biti poslednja