Džikić ne "filozofira" mnogo posle novog poraza, Spahija teši domaće navijače

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 18.10.2018.
22:49
Izvor: Sportske.net

Trener Budućnosti kaže da igra "kamene face" kad su neke stvari u pitanju.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Budućnost nije uspela da dođe do prve pobede u ovoj sezoni Evrolige, ali trener Aleksandar Džikić nije bio skroz nezadovoljan, priznavši da je za poraz od Makabija bila presudna katastrofalna poslednja četvrtina.

"Makabi je zaslužio čestitke, videli ste kako su dobro završili meč. Nema mnogo filozofije, moramo da nastavimo da radimo. Bilo je i više od 30 minuta dobre igre, ali desilo se što se desilo. Ne može da se promeni, šta je tu je, kraj priče. Moramo da naučimo da završimo mečeve.

Oni su završavali na obruču, mi ne. Vrlo je jednostavno. Evidentno je da napredujemo, ali mnogo je teško za glavu kad gubite u nizu. Bacamo se glavom u tribine, borimo se... Makabi je mnogo dobar tim, to je moje skromno mišljenje
", rekao je Džikić novinarima u Podgorici.

Budućnost je večeras igrala oslabljena, a trener to, kao ni suđenje nije hteo da komentariše.

"Na suđenje nemam komentar, ćutim, igraću se 'kamene face'. Mi smo novi ovde, nakon dugo vremena u Evroligi...Sve je to normalno. Kad igra 12 igrača to je puno, kad igra 10 to je malo - kad gubite. Pred utakmicu sam saznao da Ivanović ne igra, ali neću da pričam o tome", rekao je Džikić.

Trener Makabija Neven Spahija pohvalio je svoj tim, ali i Budućnost i Džikića.

"Svaka čast mojim igračima, u drugom poluvremenu su bili izuzetni, posebno u poslednjoj četvrtini. Svaka čast i treneru Džikiću i njegovoj ekipi na odličnoj utakmici. Znao sam da će biti teško. Teško je uvijek igrati dva meča u tri dana u Evroligi.  Naša odbrana u poslednjoj četvrtini rešila je meč. Kada igrate protiv Budućnosti, protiv tako dobro taktički pripremljenog trenera, pa ne možete pogoditi otvorene šuteve, mnogo je teško", rekao je Spahija.

Iskusni trener uputio je i reči podrške i utehe navijačima domaće ekipe.

"Evroliga je nekoliko koraka iznad nivoa plej-ofa ABA lige, svaki protivnik je težak. Neka javnost ne traži previše pobeda, veliki uspeh ste već ostvarili osvajanjem ABA lige. Čestitaću domaćinu i na fenomenalnoj atmosferi i na organizaciji, sve je na najvišem nivou", rekao je Spahija.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Friday, 19.10.2018
06:44

Sreca pa se za poraz dobija bod, pance na kraju imati lepih 30ak bodova.

avatar
Kori Volden
Thursday, 18.10.2018
23:49

0-30 u najavi. Eventualno Kanariju i Darusafaku mogu kuci da dobiju. Spomenik da dignu Alimpijevicu i Lesoru. Da nije njih, nikad ne bi znali sta je evroliga.

avatar
Hannibal Lecter
Friday, 19.10.2018
03:36

sta li je sa prcavim kvazitrenerom?

avatar
Miroslav
Friday, 19.10.2018
05:53

Kažu oni što Evroligu ne bi videli da Igokei i Ciboni nisu oduzeli pravo da je igraju...

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 18.10.2018
23:20

Neće da komentariše suđenje...napisao sam davno na nekoj vesti ovde,da će na svakoj neizvesnoj utakmici,ako budu igrali takve,doživeti isto ono kako su osvojili Aba ligu i biće bolno...