Džikić: ''Pa, neće u Železniku da nam kažu: 'Gde ste, lavovi...'''

Autor: Beta Beta
subota 28.05.2016.
21:09
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom protiv FMP-a u prvoj utakmici polufinala Super lige, ali je istakao da trijumf nije bio lak kao što izgleda.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je poveo protiv FMP-a u polufinalnoj seriji Super lige Srbije, pošto je kao domaćin savladao ekipu iz Železnika sa 82:63.

"Zadovoljan sam pobedom, ali ne i fokusom pojedinaca, stvarno nisam. Moraće tu nešto da se promeni, neke stvari, kako bi tim funkcionisao još bolje. Nisam zadovoljan kako smo otvorili, kao da smo bili za korak sporiji, pa čak i one ničije lopte su završavale kod njih", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

"Došlo je posle do promene ritma, ubedljivo smo pobedili, ali mislim da smo dosta radili na parketu. Oni koji nisu gledali će misliti da je bilo lako, ali nije. Očekujemo da će FMP u Železniku biti još agresivniji, da će koristiri prednosti svoje dvorane", kazao je Džikić.

"Stvarno mislimo da pobeda nije laka, rezultatski je ubedljiva, na papiru izgleda lako, ne vidim da će ovi moji da se opuste. Ne idemo mi u Železnik, a da oni kažu: 'Gde ste lavovi, evo vam igrajte finale'. Ako ima takvih, taj neće igrati u ponedeljak. Nema opuštanja", dodao je Džikić.

Trener FMP-a Slobodan Klipa čestitao je Partizanu na pobedi i naveo da će ta utakmica koristiti njegovoj ekipi.

"Mislim da je ova utakmica mom timu koristila da vidi kako se igra jedna ozbiljna košarka, za njihovu budućnost, za njihovo iskustvo i mislim da ćemo naredne utakmice odigrati bolje jer ćemo se sigurni adaptirati na ovako agresivnu i čvrstu igru", rekao je Klipa.

On je kazao da FMP nije izdržao pritisak i da njegovi košarkaši nisu imali razloga da se "prepadnu".

"Mislim da možemo da odigramo bolje i da će sledeća utakmica biti intersantnija. Nadam se da može serija da se vrati u halu Aleksandar Nikoli', Partizan je bolji tim to nema dilema, ali mislim da možemo da napravimo iznenadjenje. Mnogi igrači mogu da igraju kvalitetnije i to je razlog za optimizam za sledeću utakmicu", kazao je Klipa.

Naredna utakmica će se igrati u ponedeljak od 21.00 u Železniku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Sunday, 29.05.2016
09:33

Ali zasto time-out na engleskom?

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 29.05.2016
17:09

Nije uvek. Kada je pre svega to što govori vezano odnosi na strance, onda priča engleski. I to vrlo dobro priča, vidi se da je bio u USA par sezona. Bolje je da ga igrači razumeju nego da priča sprski po svaku cenu

avatar
Don.Mile
Saturday, 28.05.2016
21:35

sve cemo vam klubove razbiti !!!

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 29.05.2016
00:43

U finalu, ako dodjete do njega uopste, sa pola snage, lagana pobeda i jos jedna titula za najbolji srpski klub i jedan od najboljih 8 u Evropi. :)

avatar
Don.Mile
Sunday, 29.05.2016
20:43

po cemu je najbolji srpski klub ? po trofejima ? jel se gladaju trofeji ili nesto drugo ?

avatar
Sin Dragan
Sunday, 29.05.2016
18:58

Nemoj da krijes strah iza tog laznog optimizma. Nije sramota plasiti se...

avatar
Sunday, 29.05.2016
11:10

prvo nije najbolji srpski klub drugo PARTIZAN ce pobediti,kada smo vas dva puta zaredom mozemo i sada ;)