Džimi Batler baš ne prašta bivšem klubu, Vučević zaustavio strašan pad Orlanda!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 04.02.2020.
09:35
Izvor: Sportske.net

U ostalim NBA mečevima, bez naših na parketu, Džimi Batler rasturio Filadelfiju, Orlando konačno prekinuo lošu seriju. Dalas bez Dončića iznenadio Indijanu...

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Kavaj Leonard je ponovo uzeo meru "svojim" Sparsima, ovoga puta Klipsi su slavili kod kuče, a "Kandža" je meč završio sa 22 poena, 7 asistencija, 6 skokova. Domaćin je loše igrao u prvom delu, bio na -15, ali su uspeli da okrenu rezultat. Pol Džordž je daso 19 poena, dobio i po nosu laktom od DeRozana, ali kako kaže, iako je prskalo kao Nijagara, ne planira da nosi masku. Baš ga je krenulo, dobio je prst u oko u subotu protiv Minesote i ostao u igri.

Dominantna partija Valančijunasa, Litvanac je sa 26 poena i 17 skokova vodio Memfis do pobede protiv Detroita koji je odigrao očajan meč u napadu, na kraju je trojka Vuda samo doprinela da ovo ne bude njihovo najgore napadačko veče sezone. Slaba uteha, recimo i to da Gudurić nije dobio šansu.

Netsi su razbili Feniks u drugom poluvremenu uz 29 poena i 7 asistencija Karisa LeVerta, on je izjednačio rekord karijere, a Bruklin je limitirao Bukera na samo 11 poena i to je bio ključ ubedljive pobede. Sanse je Ejton držao u igri, ali pali su u nastavku. Kajri je propustio meč, igrao je nekadašnji košarkaš Mege, Luvavu-Kabaro, ubacio je 13 poena, odlična partija za njega...

Derbi u Majamiju protiv Filadelfije je, pogađate već, obeležio Džimi Batler. Ubacio je 38 poena bivšem klubu gde mu je smetalo sve, a najviše što nije lider tima. Odsedeo je poslednju četvrtinu na klupi, kaže da nema negativne emocije protiv Siksersa. Dragić je dodao 24 poena, Majami je tvrđava, Hit kod kuće ima skor 22-2. Filadelfija je očajna van svoje dvorane, izgubili su 10 od poslednjih 12 mečeva. Embid je ubacio 29 poena i imao 12 skokova, zanimljivo da je Majami napravio samo tri greške za utakmicu, nije ni čudo što je u jednom trenutku bio na +35.

Boston nije dozvolio iznenađenje u Atlanti, Tejtum sa 28 i Hejvard sa 24 poena vodili su "Kelte" do trijumfa na jugu. Jang je na drugoj strani ubacio 34 poena, ali napravio i 9 grešaka, više od polovine za svoj tim.

Nikola Vučević je sa 22 poena, 7 skokova, 5 asistencija pogurao Orlando do pobede u Severnoj Karolini, njegov tim je prekinuio niz od pet porazas, dobro su šutirali, 16 trojki, imali su čak 35 timskih asistencija.

Bredli Bil je dao 43 poena, ali ne vredi puno, Vašington je izgubio kod kuće od najgoreg tima lige, Voriorsa. Alen Smailagić nije igrao, ovo je druga pobeda u nizu na strani za desetkovani Golden Stejt. Alek Burks je ubacio 30 poena, šest igrača je bilo dvocifreno, a šutirali su 50%..

Dalas je bez Dončića iznenadio Indijanu, Porzingis se vratio sa 38 poena, 12 skokova, izjednačio rekord karijere sa šest trojki, ali nije bio zadovoljan odbrano, Sabonis mu je dao 26 poena, no na kraju je letonsko-litvanski duel završen pobedom za Letonca. Marjanović opet nije dobio šansu.

Pobeda Njujorka u Ohaju posle produžetaka, nakon meča suspenzije, Elfrid Pejton se vratio tripl-dablom, 17 poena, 15 asistencija, 11 skokova, na drugoj strani je Lov ubacio 33 poena, njegovo ime biće na naslovnim stranama u narednih par dana do kraja roka za trejdove, da li je ovo bila poslednja utakmica za Kavse. Markus Moris je sa šest poena u finišu produžetka rešio pitanje pobednika, bio je bolestan, propustio jutarnji trening, ali je ipak bio u timu i doneo pobedu.



Kako smo rekli, Sakramento je uz sjajnu partiju Bogdana Bogdanovića slavio protiv Minesote.

Rezultati:

LA Klipers - San Antonio 108:105
Sakramento - Minesota 113:109
Memfis - Detroit 96:82
Bruklin - Feniks 119:97
Majami - Filadelfija 137:106
Atlanta - Boston 115:123
Šarlot - Orlando 100:112
Vašington - Golden Stejt 117:125
Indijana - Dalas 103:112
Klivlend - Njujork 134:139 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke