Džon Vol kao Džordan, naši slabi...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.01.2021.
09:22
Izvor: Sportske.net

Sjajni bek posle dve godine pokazao da je klasa večna, poraz Atlante...

AP Photo/Richard Carson
AP Photo/Richard Carson

Povezane vesti

Andre Dramond igra sjajno, napravio je pet dabl-dablova u prvih pet mečeva Kavsa i izjednačio se sa Kevinom Lovom, Bredom Doertijem i Markom Prajsom u istori franšize.

Atlanta nije imala rešenja za Drea, oni su mu omiljena mušterija još iz Detroita. Dva puta ih je tukao ove sezone, sjajni centar je ubacio 12 poena, imao 11 skokova, zatvorio je reket. U napadu je Kolin Sekston sa 27 poena završio posao, Houksi su spušteni na 41% šuta, Bogdanović 3 trojke iz 9 pokušaja, 11 poena, po 2 skoka i asistencije. Tre Jang je prodao šest lopti, pa su Kavsi zasluženo odneli pobedu i pokazali da će imati verovatno bolju sezonu nego prošlu, što iskreno nije teško-.

I bez Hardena Roketsi su tukli Kingse, 28 poena Džona Vola u prvoj utakmoco većeri. Vol se priključio Džordanu kao jedini čovek koji je posle pauze od dve godine postigao više od 50 koševa u prva dva meča po povratku. Bjelica je meč završio sa jednim pogođenim bacanjem, sedam skokova, asistencijom i blokadom.

Niksi su slavili u Indijani što je svakako veliko iznenađenje, Baret je uubacio 25 poena, a Rendlu su nedostajale dve asistencije za drugi tripl-dabl u sezono. Brogdonovih 33 poena nisu bili dovoljni Pejsersima koji su dali 19 trojki, ali imali ukupno 40% šuta.

Filadelfija je preslišala Šarlot, Ben Simons je ubacio 15 poena, imao 12 skokova i 11 asistencija. Siksersi su 12 puta u nizu dobili Hornetse, u stvari tuku ih četiri godine zaredom. Embid je uz 19 poena, imao 14 skokova, na drugoj strani Rozije 35 poena za goste iz Severne Karoline.

Nju Orleans je slavio protiv Toronta naneli su Kanađanima četvrti poraz u pet mečeva, ovo će biti teška sezona za Reptorse na putu, ne mogu da igraju na svom terenu. Brendon Ingram je bio enigma, 31 poena, 6 skokova, 4 asistencije, Zajon je dodao 21 poen i 7 skokova, Van Gandijev tim sazreva, ovo je četvrta pobeda u šest mečeva.

Tander je dominirao na Floridi u drugom poluvremenu i iznenadio Orlando. Džordž Hil je ubacio 13 od 18 poena, kada se lomilo, Bazli dodao 19, pa je Oklahoma nakon tri poraza u nizu podigla slavu. Orlando je posle starta od 4 pobede, izgubio dva meča zaredom. Vučević je ubacio 30 poena, najviše u sezoni, dodao je 13 skokova. Terens Ros je dodao 26, ali ostatak tima nije puno doprineo, pogotovo u poslednjoj četvrtini kada se Oklahoma odlepila. Pokuševski se nije upisao za 15-tak minuta, doduše šutnuo je samo jednom i to trojku, imao je dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Hjuston - Sakramento 102:94
Indijana - Njujork 102:106
Orlando - Oklahoma 99:108
Filadelfija - Šarlot 127:112
Atlanta - Klivlend 91:96
Nju Orleans - Toronto 120:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke