Džordan pojačava kandidata za prsten, pomoć stiže i Luki i Bobiju!

Autor: Nikola Miloradović
subota 08.02.2020.
23:16
Izvor: Sportske.net

Stvari su se baš zakuvale nakon što je okončan rok za razmene.

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Poslednjeg dana "prelaznog roka" u NBA ligi videli smo hrpu poslova, veliki broj igrača je izmenjao klubove.

Ali, iako je on okončan, timovi nastavlju da se pojačavaju angažovanjem slobodnih igrača.

Tako bi uskoro slobodan mogao da postane odlični bek Pistonsa, koji bi mogao da pojača konkurenciju na spoljnim pozicijama u jednom od glavnih kandidata za osvajanje prstena, više OVDE.

Pisali smo da ni Lejkersi neće sedeti skrštenih ruku, a sada bi i Milvoki Baksi trebalo da dobiju kvalitetno pojačanje.

Naime, Šarlot je danas otpustio dvojicu igrača, svojevremeno članova prve petorke ove ekipe.

U pitanju su Marvin Vilijams i Majkl Kid-Gilhrist, sa kojima je sporazumno raskinuta saradnja.

Kako mediji u SAD prenose, Vilijams se rastao sa dugogodišnjim klubom kako bi pomogao Milvoki Baksima u borbi za prsten.


Majk Budenholcer će tako dobiti kvalitetno i iskusno pojačanje, Vilijams može da pokrije pozicije "tri" i "četiri", a ima i "meku ruku", što je danas u NBA ligi od esencijalne važnosti.

Ovaj 33-godišnji košarkaš je u NBA stigao 2005. godine kao drugi pik na draftu, izabrali su ga Atlanta Hoksi, da bi se sedam godina kasnije preselio u Jutu, u kojoj je proveo dve sezone.

Prešao je potom u Šarlot, za koji je igrao sve do danas, iza sebe ima 1014 utakmica u regularnom delu sezone (10,5 poena po meču, 5,3 skokova), dok je i u plej-ofu sakupio 49 nastupa, prosečno je postizao sedam poena uz 4,2 uhvaćene lopte.

Što se tiče Kid-Gilhrista, on ima 26-godina i u NBA je stigao 2012. godine kao drugi pik na draftu. Birali su ga Bobketsi, koji su kasnije postali Hornetsi, a ovaj krilni košarkaš iza sebe ima 421 nastup u najjačoj ligi sveta, prosečno je beležio 8,8 poena i 5,6 skokova po meču u regularnom delu sezone, u plej-ofu ima svega četiri nastupa.

Imao je i silne probleme sa povredama tokom karijere, a spekuliše se da će on karijeru nastaviti u redovima Dalas Maveriksa.

Tako će ekipa iz Teksasa dobiti kvalitetno pojačanje po krilu, videćemo da li Rik Karlajl može da izvuče maksimum iz ovog svojevremeno veoma perspektivnog igrača.

Problem je donekle što Kid-Gilhrist nije najbolji šuter, ali ima odlične atletske sposobnosti i pre svega će biti veliko pojačanje za Mavse na defanzivnom planu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke