Efes nakon velikog preokreta i drame došao da pobede u turskom derbiju!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.10.2016.
21:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa upisali su prvi trijumf u novoj sezoni, do njega su došli u gostima protiv Darušafake.

twitter.com/dackadogus
twitter.com/dackadogus

Povezane vesti

Gubili su na poluvremenu sa 11 razlike, delovalo je da će se teško vratiti ali su polako smanjivali razliku da bi u poslednjim minutima došli do prednosti i pobede.

Na kraju je bilo 79-84 (20-13, 26-22, 19-23, 14-26) u korist Efesa.

Bolji su bili domaći od samog starta susreta, isticali su se Vilbekin i Džejms Anderson, potonji je pogodio i šut u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kojim je domaća ekipa otišla na plus 11.

Ipak, gosti su zaigrali daleko bolje u trećem periodu, smanjili su na sedam razlike, tada je i dalje ipak delovalo da će Darušafaka upisati treću pobedu.

Ipak, Ertel i Dešon Tomas su zaigrali sjajno, minut pred kraj Efes je došao da prve prednosti, Darušafaka je uzvratila i povela 79-78.

Ipostavilo se da su to i poslednji poeni Darušafake na meču, s druge strane su pogađali Koton, Tomas i Hanikat, te je meč završen pobedom Efesa od pet razlike.

Najefikasniji u redovima Darušafake bio je Vilbekin sa 13 poena, pratio ga je Vonamejker sa 11, a po 10 su postigli Anderson i Markus Sloter.

U pobedničkom sastavu najefikasniji Tomas sa 17 poena, 15 je dodao Ertel koji je upisao i devet asistencija, Hanikat i Koton su upisali po 12, dok je dvocifren bio još i Braun sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke