EK - Bo Mekejleb naneo prvi poraz Obradoviću, nemoć Cedevite

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2017.
23:08
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrane tri utakmice pretposlednjeg kola Top 16 faze Evrokupa.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle četiri vezane pobede u prva četiri kola, ekipa Lokomotive Kubanj, koju sa klupe predvodi naš Saša Obradović, večeras je pretrpela i prvi poraz.

Lokomotiva je na svom terenu dočpekala ekipu Gran Kanarije koja je u dramatičnoj završnici slavila sa 68:66, poenima Boa Mekejleba sa linije slobodnih bacanja, sedam sekundi pre kraja.

Uz Kajla Kjurika, Mekejleb je bio i najefikasniji u svom timu sa 13 poena, a najefikasniji u Lokomotivi bio je Mardi Kolins sa 12 poena i devet uhvaćenih lopti, a isti poenterski učinak imao je i Met Džening.

Nešto kasnije u istoj grupi, Fuenlabrada je savladala Murisiju 85:69 i izbacila je iz trke za drugo mesto, koje vodi u nastavak takmičenja.

Pako Krus je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 16 poena, Marko Popović je upisao 13, a osam naš Ivan Paunić, uz po jedan skok i asistenciju.

Goste je predvodio raspoloženi Nemanja Radović sa 26 poena i šest skokova.

U Grupi H, Cedevita je kao gost poražena od Valensije sa 71:60, što je već četvrti poraz Zagrepčana u pet odigranih kola.

Valensija je zadržala stopostota učinak u ovoj fazi takmičenja, a do pete pobede predvodili su je Pjer Oriola sa 13 poena i pet skokova i Fernando San Emeterio sa 11.

Cedevitu je predvodio Miro Bilan sa 17 poena i devet skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke