EK - Cedevita u Top 16

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.12.2020.
22:00
Izvor: Beta

Ekipe iz ABA lige u dobrom ritmu u EK.

aba-liga.com/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
aba-liga.com/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su danas ekipu Promiteasa sa 77:73 (13:21, 19:20, 27:14, 18:18), u utakmici odloženog petog kola Grupe D Evrokupa.

Ekipa iz Ljubljane je ovom pobedom obezbedila plasman u TOP 16 fazu Evrokupa, dok je ekipa grčkog Promiteasa ostala bez šanse za prolazak u drugu fazu.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Kendrik Peri sa 24 poena, Jaka Blažič je dodao 18 poena, šest skokova i tri asistencije, a Majkl Hopkins je postigao 11 poena uz pet skokova.

U ekipi Promiteasa najbolji učinak je imao Deni Agbelese sa 17 poena i sedam skokova, Ijan Miler je postigao 16 poena uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Vangelis Mancaris ostvario tripl-dabl sa 12 poena i po 10 skokova i asistencija.

Na tabeli Grupe D Cedevita Olimpija ima skor od šest pobeda i tri poraza na drugom mestu, dok ekipa Promiteasa zauzima peto mesto sa dve pobede i šest poraza.

U narednom 10. kolu Grupe D, dve ekipe će odigrati još jedan medjusobni meč, a ovog puta će domaćin biti ekipa Promiteasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke