EK - Drama u Berlinu, igraće se majstorica!

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.04.2019.
22:22
Izvor: Sportske.net

Nakon velike borbe, Alba poravnala u finalnoj seriji.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Valensija je dobila prvi susret na svom parketu, bili su blizu trijumfa i u nemačkoj prestonici, ali je Pejton Siva uzeo stvari u svoje ruke i odveo susret u dodatnih pet minuta, da bi u produžetku Alba došla i do pobede, rezultatom 95:92 (83:83).

Rezultatska klackalica u prvom kvartalu, nijedna ekipa nije uspela da stekne više od pet poena prednosti, na kraju je na prvi odmor Alba otišla sa dva poena viška.

Slična situacija i u nastavku, ali je finiš druge deonice pripao domaćem sastavu, koji stiče i +7, da bi na veliku pauzu otišli sa tri poena prednosti.

Okrenula je Valensija u nastavku, ali samo na kratko, Alba je kontrolisala situaciju, na poslednji odmor su otišli sa tri poena viška, kao i na poluvremenu.

Ipak, Valensija je dodala gas i došla do novog preokreta, bili su u prednosti sve do poena Tajmana, koji je na oko minut do kraja doneo prednost Albi od 78:77.

Odgovorio mu je Van Rosom trojkom, Siva je potom bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, da bi potom San Emeterio pogodio dva penala za 79:82 u korist Valensije.

Ušlo se u penal završnicu, iskusni San Emeterio maši penal, da bi potom Siva položio loptu u koš na 2,2 sekunde do kraja susreta za 83:83.

Valensija ne koristi to vreme, čak su i izgubili loptu pa je Giedraitis pokušao sa pola da donese pobedu Albi, ali nije bio ni blizu, otišlo se u produžetak.

Otvara domaćin dodatnih pet minuta sa dve trojke, ali je Van Rosom imao spreman odgovor za Nemce.

Držao je Belgijanac Valensiju u igri, ali je Met Tomas u finišu promašio dva šuta za tri poena, Alba je zadržala prednost i zasluženo slavila.

U pobedničkom sastavu najefikasniji Gedraitis sa 17 poena, 15 je dodao Sikma, po 14 su upisali Hermanson i Pejton Silva, dok je dvocifren sa 11 bio i Gifaj.

Kod Valensije 22 poena Van Rosoma, 16 je dodao San Emeterio, na 15 se zaustavio Vil Tomas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke