EK - Galata i Alba kao da je bitno

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.02.2018.
20:13
Izvor: Sportske.net

Turski i nemački predstavnik igrali produžetak u rezultatski nebitnoj utakmici pred oko 400 ljubitelja košarke u "Sinan Erdem Domu".

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prvi meč poslednjeg kola Top 16 faze Evrokupa odigran je u "Sinan Erdem Domu" gde je domaći Galatasaraj dočekao berlinsku Albu, a utakmica je bila lišena takmičarskog značaja.

Obe ekipe oprostile su se od daljeg učešća u Evrokupu tako da je pobedniku današnje utakmice pripalo treće mesto u Grupi E u kojoj su prve dve pozicije zauzele ekipe Darušafake i Gran Kanarije.

Kao što je već rečeno, meč nije imao takmičarski značaj pa je i poseta u čuvenoj dvorani bila ispod svakog nivoa (oko 400 ljubitelja košarke), ali su zato ekipe igrale kao da je u pitanju borba za trofej.

Alba je u završnici regularnog toka susreta ispustila prednost ali je posle produžetka uspela da slavi rezultatom 97:92 (21:18, 24:21, 26:25, 14:21, 12:7) što znači da je Top 16 fazu Evrokupa završila na trećem mestu Grupe E sa skorom 2-4.

Najzaslužniji za trijumf nemačkog tima bio je Pejton Siva koji je postigao svih 12 poena za Albu u produžetku. Marius Grigonis bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena (3 sk, 3 as), a pratio ga je upravo Pejton Siva sa 18 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Na drugoj strani po 20 poena postigli su Goksenin Koksal i Ričard Hendriks, a kombinovano su ostvarili 20 skokova, od čega je 13 ostvario Hendriks.

Alba je zauzela treće mesto u Grupi E, Galatasaraj je četvrti sa skorom 1-5. Dalje idu Darušafaka i Gran Kanarija. Turski sastav će biti prvi bez obzira na ishod međusobnog susreta koji je na programu u sredu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke