EK - MVP Teo je spektakularan, Trinkijeri najbolji, svi se boje Partizana!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 30.12.2019.
18:25
Izvor: Sportske.net

Na sajtu Evrokupa osvanuli rezultati glasanja nakon prvog dela sezone.

screenshot - twitter.com/Virtusbo
screenshot - twitter.com/Virtusbo

Povezane vesti

Glasali su generalni menadžeri timova koji su se ove sezone takmičili u Evrokupu, okončana je prva faza, pa su odabrani najbolji.

Prema glasovima GM-ova, najspektakularniji igrač dosadašnjeg dela takmičenja je plejmejker Virtus Bolonje i reprezentacije Srbije Miloš Teodosić.

On je dobio čak 41,7% glasova, izglasan je i za najboljeg dodavača Evrokupa (54,2%),

Procena generalih menadžera je i da će iskusni srpski košarkaš biti najkorisniji igrač takmičenja na kraju sezone, podsetimo da je proglašen za MVP-a prvog dela sezone.

Menadžeri bi u svoje timove najradije doveli Erika Mekoluma iz Uniksa (25%), dok je drugi na toj listi opet Teodosić sa 16,7% glasova. Treći je mladi Kilijan Hejs iz Ulma (12,5%), za kojeg je procena da će biti izglasan i za Zvezdu u usponu Evrokupa (70,8%).

Partizan je takođe dobio brojne glasove generalnih menadžera, procenjeno je da ima velike šanse da se domogne finala, dobili u "crno-beli" 14,6% šansi da se nađu u samoj završnici.

Virtus iz Bolonje, našeg Aleksandra Đorđevića, dobio je čak 41,7% glasova u kategoriji potencijalnih finalista, dok je na drugom mestu Unikaha sa 25%, treće mesto sa Partizanom deli Uniks.

Rezultati glasanja u kategoriji za najnezgodnijeg rivala veoma će prijati ekipi Partizana, kako su upravo "crno-beli" izglasani za najtežeg protivnika ove sezone u Evrokupu sa čak 45,8% glasova.

Andrea Trinkijeri

Veliko priznanje dobio je i trener beogradskog kluba Andrea Trinkijeri, koji je izglasan za najboljeg trenera dosadašnjeg toka takmičenja sa 25% glasova.

Prate ga doskorašnji selektor Srbije Đorđević sa 20,8%, Luis Kazimiro iz Unikahe sa 12,5%, isti broj glasova kao trener tima iz Malage dobio je šef struke grčkog Promiteasa Makis Giatras, kao i trener prvaka Italije Rejer Venecije Valter De Rafaele.

Za tim koji je najveće uživanje gledati izabrana je Đorđevićava Virtus Bolonja, čijom igrom diriguju srpski plejmejkeri Miloš Teodosić i Stefan Marković, druga je u toj kategoriji MoraBank Andora, a ubedljivo najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja predstavlja Promiteasa, koji je dobio čak 66,7% glasova generalnih menadžera.

Za najboljeg šutera izglasan je bek Uniksa Džamar Smit (45,8%), prati ga Klemen Prepelič iz Huventuta sa 25% glasova.

Najbolji defanzivci su bivši bek Budućnosti Eron Kraft sa 29,2% glasova i Džonatan Hemilton iz Darušafake sa 20,8% glasova.

Sve rezultate glasanja generalnih menadžera timova iz Evrokupa možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke