EK - Obradović bolji od Stodemajera, Gagi odličan u pobedi Albe, Marković bolji od borbene Budućnosti, vratio se Nedović!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 07.12.2016.
22:56
Izvor: Sportske.net

Odigrano je i deveto kolo Evrokupa, iako nema predstavnika iz Srbije, neki individualci sa naših prostora su imali zapažen učinak.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Lokomotiva iz Kubanja, na čijoj klupi od nedavno sedi Saša Obradović, nakon pobede protiv CSKA u okvriu VTB lige, savladala je i ekipu Hapoela iz Jerusalim.

Na kraju je bilo 88-68 za Lokose, više OVDE.

Union Olimpija je pružila vraški dobar otpor favorizovanoj Valensiji, na kraju je ipak španski sastav slavio sa 72-75.

Gregor Horvat je upisao 18 poena za Slovence, 12 je dodao Oliver, Milošević Stevan 10. Podbacio je bivši košarkaš Mege Nikola Jankoivć sa samo pet poena.

U pobedničkom sastavu, 20 poena Pjera Oriole, 11 je dodao Vil Tomas.

Berlinska Alba je u sjajnom susretu u Viljnusu slavila protiv Lijetuvos Ritasa, na kraju je bilo 97-99 za nemački sastav.

MVP kandidaturu je u pobedničkom sastavu istakao Elmedin Kikanović koji je upisao 29 poena za indeks 33, a njega je pratio kapiten Dragan Milosavljević. Bivši igrač Partizana i reprezentativac Srbije je upisao 19 poena i pet asistencija, te je uz Kikanovića bio najzaslužniji za trijumf.

dragan milosavljevic

U redovima Lijetuvosa, po 16 poena Logana i Gijedraitisa, 14 je dodao Gailijus, po 12 su upisali bivši igrači Partizana Džoš Akojon i Dru Gordon.

MZT je poražen u Skoplju od Nižnjeg Novgoroda, na kraju je bilo 82-97 za rusku ekipu.

U poraženom sastavu 23 poena Lalića, 15 je dodao Kluf, po 14 su upisali Klark i Mekikj.

Nižnji je predvoio Deandre Kejn sa 22 poena.

Budućnost je u Podgorici pružila dobar otpor favorizovanom ruskom Zenitu, na kraju je bilo 95-97 za ruski tim.

Stefan Marković je u dresu Zenita upisao 12 poena i šest asistencija, najbolji je u pobedničkom sastavu bio Rajan Tulson sa 32 poena, odličan je bio i Kajl Lendri sa 15 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U Budućnosti dobra raspodela poena, po 12 su upisali Sead Šehović i Petar Popović, a po 11 su dodali Suad Šehović, Đon Džejms i Bojan Subotić. Odličan je bio bivši igrač Crvene zvezde Markus Vilijams sa 10 poena i isto toliko asistencija.

Unikaha je u španskom derbiju dobila Murisiju nakon produžetaka, na kraju je bilo 89-86 u korist ekipe Đoana Plaze.

Do pobede je tim iz Malage vodio Poljak Vačinski sa 17 poena (bez promašaja), odličan je bio i Džamar Smit sa 18 poena, kao i Kajl Fog sa 16 postignutih poena.

Dejan Musli je upisao osam poena, pet asistencija i dva skoka, dok je Nemanja Nedovć meč završio sa pet poena, tri skoka i dve asistencije.

U poraženom sastavu Kampaco 16 poena, Bili Beron 12, Sadijelo Rohas 11.

U ostalim mečevima Gran Kanarija je slavila na gostovanju Lijetkabelisu sa 73-92, dok je Bilbao bio bolji od Fuenlabrade sa 97-83 uz 11 poena Dejana Todorovića.

Trenutno stanje po grupama pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ribar sa Save
Thursday, 08.12.2016
11:30

Naravno volim Gagog ali ako ćemo po tome ko konstantno dobro igra u klubu u reprezentaciji mora biti mesta i za Štimca ali ga ovi moji ne vole samo zato što je igrao za Zvezdu.nNe trebamo mi brinuti o tome Sale će sigurno najbolje pozvati

avatar
Thursday, 08.12.2016
12:01

Gagog:-D A sta to ti znaci mesta? Mesta ima samo 12, a Musli je ili bolji ili (u najmanju ruku) nije gori, a do sad nijednom nije bio u nasem sastavu, to je cak i ublazavanje, decko cak nije bio ni u najuzem krugu. Kritikovao sam ga prvi dok je bio u Partizanu (zato sto sam znao da je veliki talenat i potencijal u kojem ima materijala za rad) isto kao i Gagica, ali drasticno se popravio. Nemojte sad da se lazemo i da pricamo da nismo videli kako je Stimac (i ne samo on, naravno, ni Bircevica nikad ne bih zvao bez obzira na to sto je igrac koji se dosta dobro uklapa u Saletovu koncepciju) slabo i nemocno izgledao protiv Amerikanaca, za vrh nam treba 12 monstruma i ratnika, a on je samo ratnik. Ne verujem da postoji navijac Partizana koji Stimca ne voli (zbog toga sto je igrao za zvezdu ili zbog neceg drugog), tu si u velikoj zabludi jer mislim da ga svi cene zbog njegovog patriotizma i borbenosti.

avatar
Thursday, 08.12.2016
09:30

Ponovo Pefi!nnJedan od najboljih tandema ovogodišnjeg izdanja Evrokupa su Stefan Marković i Rajan Tulson. Oni su vodili Zenit ka novoj pobedi, a ovoga puta ruski sastav bio je bolji od crnogorske Budućnosti s 97:95.nnSve se rešavalo u poslednjem minutu kada je Marković promašio šut za tri poena, a onda je Petar Popović doneo izjednačenje sa linije za slobodna bacanja. U poslednjem napadu na meču Marković je uzeo loptu na nekoliko sekundi pre kraja, kretao se kroz odbranu Budućnosti i pogodio za pobedu šutem s poludistance - 95:97.nnStefan je na kraju imao 12 poena i šest asistencija, dok je Tulson bio veoma raspoložen. Dao je 32 poena uz četiri asistencije i četiri skoka. Majstorska partija obojice!nnBila je ovo tesna utakmica u prvih 20 minuta posle kojih je Budućnost imala prednost od jedan razlike, ali je u nastavku Zenit preuzeo kontrolu i Tulsonovim stopama otišao ka trijumfu. Ali je Marković bio čovek odluke.

avatar
Thursday, 08.12.2016
00:49

I Todorovic opet vrlo dobar, a (i) Gagi je toliko standardan da to nije istina:-)) Za neke igrace jednostavno mora da bude mesta u selekciji Srbije, ne zanima me kako ce to da se postigne, on mora da bude tu.