EK: Poznato sedam učesnika Top 16, nemilosrdni Bajern

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.12.2017.
23:51
Izvor: Sportske.net

Nakon osmog kola, sedam timova je overilo plasman u narednu rundu takmičenja.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Mihnenski Bajern, koji sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević, slavio je protiv Hapoela iz Jerusalima rezultatom 111-85.

U redovima Bavaraca nije bilo Stefana Jovića, kao i odavno povređenog Vladimira Lučića, dok je treći srpski internacionalac iz minhenske ekipe Milan Mačvan upisao devet poena.

Istakli su se Danilo Bartel sa 21 poenom, Kaningem sa 19, Maik Cirbes sa 18 poena, kao i Đedović sa 12 i Hobs sa 11 poena.

Kod Hapoela 19 poena Kinsija i Perperoglua, 13 je dodao Lukas, dok su dvocifreni bili i Dajson sa 11 i Roberts sa 10 postignutih poena.

Narednu fazu overili su i Darušafaka i Uniks, a u međusobno duelu ove dve ekipe slavio je turski sastav sa 75-79.

Ekipu Dejvida Blata predvodio je Skoti Vilbekin sa 19 poena, 11 je dodo Kid, dok su po 10 upisali Kamings, Džonson i Bel.

Kod Uniksa mrvice za Anđušića, odigrao je manje od tri minuta, nije se upisao u statističke kolone. Najbolji je bio Lazme sa 18 poena, pratio ga je Kolom sa 16, 11 je dodao novajlija Ndur, dok su po 10 upisali Edžim, Smit i Loket.

U grupi C, u kojoj se nalazi Partizan, poznati su svi učesnici Top 16 faze. Partizan je porazom u Bilbau ostao i bez teoretskih šansi, dok je i Bilbao završio takmičenje.

Sasa Obradovic

Dalje idu Lokomotiva, koja je danas na svom parketu nadigrala Lijetuvos sa 77-68, kao i poraženi gosti iz litvanske prestonice.

Lokose je predvodio Mardi Kolins sa 17 poena, pratili su ga Elegar sa 11, Brekof sa 12, kao i Kulagin i Kvejl sa po 10 poena.

Kod Lijetuvosa 21 poena Krejmera, 13 je dodo Madžen.

U narednu rundu će i Alba i Limož, koji su juče igrali, francuska ekipa je slavila u Berlinu sa 78-84.

Od ekipa sa ovih prostora, Budućnost je na pragu plasmana u narednu fazu, uprkos teškom jučerašnjem porazu, dok i Cedevita ima realne šanse za prolazak dalje, iako je večeras poražena u Andori od direktong rivala sa 78-71.

Morabank Andoru predvodio je Jaka Blažič sa 15 poena, 12 je dodao Fernandez, dok se na 11 zaustavio Jelinek.

U hrvatskoj ekipi 15 poena Čerija, 12 je dodao Musa, dok je sa 11 dvocifren bio i Nikols.

Rezultati utakmica osmog kola Evrokupa odigranih danas:

Evrokup rezultati 8. kolo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke