EK - Saletov Bajern zaustavljen, Pefi Marković slavi pobedu! Valensija na ''plus 37''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.10.2016.
21:00
Izvor: Sportske.net

Veoma uzbudljiv meč odigran u Sankt Petersburgu, dok za to vreme u Valensiji nije bilo nimalo neizvesnosti.

twitter.com/fcb_basketball
twitter.com/fcb_basketball

Povezane vesti

Odigrane su još dve utakmice prvog kola Evrokupa.

Valensija je pred svojim navijačima, u okviru Grupe D, deklasirala nemački Ulm sa 95:58 i u potpunosti opravdala ulogu favorita.

Španski tim je već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost koju je potom samo uvečavao do konačnih ''plus 37''.

Najistaknutiji u pobedničkoj ekipi bio je Bojan Dubljević sa 14 poena i sedam skokova, a pratio ga je Vladimir Janković sa 12 poena.

Kod gostiju najefikasniji Kris Bab sa 14 poena, ali uz veoma loš šut za dva poena, 1/7.

Mnogo zanimljivije bilo je u Sankt Petersburgu, gde je Zenit u prvom kolu Grupe C savladao ekipu Bajerna sa 80:77.

Domaći Zenit je sjajno započeo utakmicu. Naš reprezentativni plejmejker odlično je razigravao svoje saigrače koji su u tim trenucima bili veoma precizni u šutu za tri poena. Tokom prve četvrtine poveli su sa 18:4, a od tih poena su čak 15 postigli van linije 6.75.

Ipak, kako je meč odmicao, Đorđevićev Bajern počeo je da hvata svoj ritam igre, pa je prednost domaćina polako počela da se topi.

Tako smo ušli u dramatičnu završnicu meča, u kojoj se ekipa Zenita bolje snašla i na kraju slavila sa 80:77. Gosti su preko Redinga u poslednjoj sekund imali šut za produžetak, ali on nije bio precizan, pa su bodovi ostali u Sankt Petersburgu.

Bajernu nije pomogla ni odlična partija Bukera, koji je meč završio sa 27 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Pobedničku ekipu predvodio je Janis Tima sa 20 poena.

Podsetimo, ranije večeras odigrane su još dve utakmice, MZT je ''tesno'' poražen, a Himki je bio bolji od Lijetuvos Ritasa. Opširnije o tim mečevima čitajte OVDE.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke