EK - Tepić i Sofo slavili protiv Ritasa, Marinović i Rašić preslišali Budućnost!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.11.2015.
21:02
Izvor: Sportske.net

Solunski PAOK sa doskorašnjim košarkašima Partizana i Crvene zvezde Telekom trijumfovao u jednom od derbija petog kola Evrokupa. Podgorička Budućnost poražena u Rumuniji.

Facebook, PAOK BC
Facebook, PAOK BC

Povezane vesti

U okviru Grupe E, ekipa PAOK-a je večeras pred svojim navijačima savladala litvanski Lijetuvos Ritas sa 81-76, što je tek drugi trijumf Solunjana u prvih pet kola.

PAOK je do pobede vodio raspoloženi Vasilijadis sa 26 poena, a naš Milenko Tepić je takođe bio zapažen sa 10 poena, osam skokova i tri asistencije za 33 minuta na terenu.

Doskorašnji centar Crvene zvezde Telekom Sofoklis Skorcijanidis je igrao 19 minuta i za to vreme upisao osam poena, dva skoka i dve asistencije. Nikola marković je meč završio sa pet, a Uroš Duvnjak sa tri poena.

U istoj grupi, Zenit se učvrstio na prvom mestu, ostvarivši ubedljiv trijumf nad Bešiktašom, rezultatom 82-58.

Podgorička Budućnost je u Grupi D poražena kao gost od rumunske Steaue rezultatom 81-75, što je treći trijumf predstavnika ABA lige u ovom takmičenju.

Odličnu partiju u pobedničkoj ekipi prikazao je Marko Marinović, koji je upisao 18 poena, a zapažen je bio i Aleksandar Rašić sa 10. Kod gostiju, najefikasniji Tadija Dragićević sa 20, a Džozef i Kuk su upisali po 14 poena.

Uspešan na svom terenu u ovoj grupi bio je i Uniks Kazanj koji je savladao Trabzonspor sa 78-64. Kit Lengford je sa 15 poena bio najbolji u ekipi domaćih, a u Trabzonu je jedan od najzapaženijih bio Novica Veličković sa 14 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Prošlogodišnji Partizanovi rivali u Evrokupu, Hapoel Jerusalim i Crveni oktobar ponovo su u istoj grupi, a njihov večerašnji duel u Jerusalimu dobio je Hapoel sa 92-90.










Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke