EK - Valensiji trofej i Evroliga, Partizanu nada!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.04.2019.
22:12
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Valensije osvojili su trofej u ovosezonskom izdanju Evrokupa i tako obezbedili plasman u Evroligu. Evo šta ovakav rasplet u Evrokupu znači za klubove iz regiona.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Uspeli su košarkaši Albe da se izbore za majstoricu u finalu Evrokupa, ali su večeras preslišani u odlučujućoj borbi za trofej i mesto u Evroligi.

Španska Valensija savladala je Albu rezultatom 89:63 (17:18, 29:15, 17:11, 26:19) i tako osvojila četvrti trofej u Evrokupu!

Na taj način Valensija je ujedno overila plasman u Evroligu i trasirala put da se nekom od klubova iz Evrope uruči specijalna pozivnica za elitno takmičenje jer Španija neće moći da ima više od četiri predstavnika.

Večerašnja majstorica u "La Fonteti" ličila je na sve, samo ne na odlučujuću utakmicu u borbi za trofej Evrokupa.

Domaćin je bio toliko dominantan da je već sredinom trećeg kvartala prestalo da se postavlja bilo kakvo pitanje vezano za konačan ishod utakmice.

Najefikasniji u ekipi Valensije bili su Met Tomas (19 pts, 3 as), Fernando San Emeterio (18 pts, 2 sk, 2 as) i Bojan Dubljević (18 pts, 8 sk, 3 as).

Kod gostiju su samo Rokas Giedraitis (19 pts, 2 sk) i Pejton Siva (14 pts, 3 sk, 4 as) ostvarili dvocifreni poenterski učinak.

Valensija je u ovosezonskom izdanju Evrokupa odigrala 23 utakmice, a poraz su uspeli da joj nanesu samo Zenit, Asvel, i Alba. Po dva puta novi šampion Evrokupa savladao je Partizan NIS i Crvenu zvezdu mt:s sa kojima se sastajao u regularnom delu i Top 16 fazi takmičenja.

Zašto se u večeri kada je Valensija osvojila Evrokup i izborila plasman u Evroligu pominje Partizan?

Pisalo se o tome prethodnih dana ali ponovićemo još jednom. Nakon ovakvog raspleta u Evrokupu došlo se u situaciju da čelnici Evrolige odlučuju o jednom učesniku elitnog takmičenja za narednu sezonu jer Španija ne može da ima pet predstavnika.

Kako su Real Madrid, Barselona, Baskonija (A licence) i Valensija (osvajač Evrokupa) već obezbedili plasman u Evroligu, najbolje rangirani tim iz plej-ofa ACB lige (koji već nije obezbedio učešće) neće moći da zaigra u Evroligi.

Danas smo čuli od Miška Ražnatovića da postoje velike šanse da specijalna pozivnica Evrolige bude upućena jednom od klubova ABA lige, a jasno je da se u najužem krugu kandidata nalaze poraženi u finalu plej-ofa, Partizan NIS i Cedevita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Tuesday, 16.04.2019
12:14

Pa logicnije je da poraženi u finalu dobije tu pozivnicu nego Partizan.

avatar
Poznavalac
Tuesday, 16.04.2019
07:56

ako i dodje valjd karta za aba ligu sigurno ce je dobiti buducnost,nema partizan tu nikakvih sansi pored klubova iza kojih stoji drzava..

avatar
Silent
Tuesday, 16.04.2019
06:37

Misko se bori svim silama da ugura Buducnost i tako im se oduzi zs ove promasaje od pojacanja a ruskom klubu ce otici licenca

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 16.04.2019
01:31

Cuj partizanu :D Zasto bi da i evroliga da specijalu pozivnicu ABI dala nekom ko je izgubio u polufinalu a ne finalisti ? Samo ih lozite dzabe. :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 15.04.2019
23:38

Sta ima vise bilo ko da igra, Taukeramika im u kosarci dodje kao Atletiko M. u fudbalu.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 15.04.2019
23:01

Cemu se oni nadaju,samo za sebe ne navijaju,ove godine su navijali za Trnavu,Suduvu,Salzburg im je srca slomio,Napoli ih razocarao,pa ih PSG istinski obradovao,ali ne dovoljno,koliko ih je Liverpul ubio u pojam,onda smo se vratili domacoj sceni,gde su navijali za razne Macve,Backe,Zemune,da bi polako krenuli svim silama da navijaju za Radnicki,ali videli nema nista od toga,onda se prebacili na kosarku,gde su dobili takvu lekciju,da su mnogi to vece kasno zaspali,a onda opet navijaj za Buducnost,kao i prosle godine i onda ih Zvezda otrese,kao da nisu profesionalni kosarkasi i kako vise nisu imali za koga da navijaju,pojavi se njihov voljeni predsednik i kaze,kako ima idejicu kako ce oni u evroligicu,IAKO je tamo neki random vlasnik te iste lige,rekao da nece ici,ali sta on zna,pa internet navijaci malog kluba pred gasnjem,odlucise da navijaju i za Valensiju u kosarci. Da neko dete gleda to,a da zeli da navija za Partizan,tacno bi ga zbunili toliko,da bi zavrsio navijajuci za Suduvu.

avatar
Old_school
Tuesday, 16.04.2019
11:53
avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 15.04.2019
22:47

Znaci ne prestaju da ih loze :)

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 15.04.2019
22:26