EK: Zenit zakuvao situaciju u Partizanovoj grupi, neverovatan meč u Zagrebu i novi ubedljiv poraz Mornara

Autor: Nikola Miloradović
sreda 24.10.2018.
21:40
Izvor: Sportske.net

Odigrana su još tri duela u okviru četvrte runde Evrokupa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Zenit je na svom parketu u Sankt Petersburgu savladao ekipu Valensije u pravoj "kiši koševa", bilo je 104:93 za ekipu Sergeja Karaševa.

Gosti iz Španije su dobili prvi deo igre sa 19:25, ali je domaćin sjajnom igrom u drugom kvartalu došao do preokreta i viška od 10 poena pred veliki odmor.

Uspeli su domaći da zadrže solidan suficit i u trećoj deonici, držala se Valensija do kraja, ali nisu uspeli da dođu do preokreta, te je Zenit slavio.

Istakao se u pobedničkom sastavu Karašev sa 26 poena, pratili su ga Rejnolds sa 21 poenom, Skrab sa 14 poena, Voronov sa 11, kao i Marko Simonović sa 10, dok je odličan bio i Dženings sa 11 poena i čak 12 asistencija.

U poraženom sastavu 22 poena Meta Tomasa, 16 je dodao Tobi, dok se na 12 zaustavio Van Rosom.




Favorit iz Krasnodara je na prvi odmor otišao sa devet poena prednosti, u drugom kvartalu dolaze i do +24, ali je usledila sjajna serija Cedevite, koja spušta deficit na 14 poena pred odlazak na odmor.

U trećem kvartalu potpuni preokret, trojkom u finišu "Vitamini" dolaze do tri poena viška pred odlazak na poslednji odmor.

Stižu Zagrepčani i do devet poena prednosti u poslednjoj četvrtini, ali je u finišu usledila serija Lokosa, koji dolaze do prokreta i nove prednosti, na kraju uspevaju i da zadrže stečeni višak poena u penal završnici, pa je ekipe Saše Obradovića upisala novi trijumf.

Igrač utakmice bio je Dimi Kulagin koji je upisao 25 poena, pratili su ga Meklin sa 14 poena i Ponitka sa 10.

U ekipi Cedevite 16 poena Magetija, 14 je dodao Benite, 14 Eldžin Kuk, dvocifreni i Bel sa 12, kao i Agilar sa 10 poena.



Prednost domaćina je rasla iz minuta u minut, nakon 20 minuta igre imali su 24 poena prednosti, te su višak poena lako zadržali do kraja susreta za novi trijumf.

Istakao se Bredli Hejslip sa 18 poena, 16 je dodao Volfart-Boterman, 13 poena je upisao Džejson Klark, po 11 su dodali Robertson i Bel-Hejns, dok je 10 upisao Frojdenberg.

U ekipi Mornara 15 poena Nemanje Vranješa, 14 je dodao Uroš Luković (9sk), na 12 se zaustavio Voler, dok su po 10 dodali Kerington i Pavić.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke