EL - Armani namučio Fener pred meč turskog šampiona u Beogradu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.01.2017.
20:58
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea upisali su desetu pobedu u tekućoj evroligaškoj sezoni, ali su do trijumfa nad EA7 Olimpijom iz Milana došli uz dosta muke. Posle 70 dana za turski sastav zaigrao i Bogdan Bogdanović.

twitter.com/FBBasketbol
twitter.com/FBBasketbol

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradovića slavili su teže nego očekivano, na kraju je bilo 86-79 za istanbulski sastav.

Borio se Armani koji ne zna za trijumf u Evroligi već osam kola, deveti vezani poraz im je naneo i Fener.

Tesno je bilo tokom prvh 20 minuta, Italijani su čak i dobili prvi kvartal (18-19), ali je do poluvremena Fener preuzeo vođstvo.

Borili su se Repešini izabranici ali je Fener na kraju ipak upisao desetu pobedu u EL ove sezone.

Briljirali su Ekpe Judo i Džejms Nunali u dresu Fenera, potonji je meč završio sa 19 poena i pet asistencija, dok je bivši centar Klipersa upisao 18 poena i osam skokova.

Luiđi Datome je dodao 17 poena, Dikson je upisao 11.

Vratio se na teren srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, nakon oko dva i po mesece provedenih van terena, ali je meč okončao bez košgeterskog učinka.

Nikola Kalinič je za razliku od njega bio jedan od boljih, upisao je 10 poena (4/5 za dva), po dva skoka i asistencije uz jednu ukradenu loptu.

U poraženom sastavu, 20 poena Mantasa Kalnietisa, 15 je dodao bivši igrač Fenera Riki Hikman, a po 12 su upisali Meklin i srpski reprezentativac Miroslav Raduljica.

Centar naše reprezentacije je dodao i pet skokva, dok je bivši igrač Partizana Milan Mačvan upisao šest poena, četiri skoka i dve asistencije.

Ekipa Fenerbahčea u narednom kolu gostuje ekipi Crvene zvezde mts u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, dok Armani gostije aktuelnom prvaku Evrope, ekipi CSKA iz Moskve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke