EL - "Armija" srušila šampiona Evrope u reprizi beogradskog polufinala

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.11.2018.
23:05
Izvor: Sportske.net

Ekipa Dimitrisa Itudisa prebolela je poraz u Podgorici i trijumfom na gostovanju šampionu Evrope ponovo izašla na pobednički kolosek.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Apsolutni derbi 10. kola Evrolige pripao je košarkašima CSKA koji su u reprizi polufinala prošlosezonskog fajnal-fora savladali Real u Madridu.

"Armejci" su aktuelnog šampiona Evrope savladali rezultatom 93:88 (24:20, 14:21, 29:20, 26:27) i tako na najbolji način stavili u arhivu neočekivani poraz u Podgorici.


Gosti su bolje otvorili meč. Sve je išlo po planu do poslednje sekunde prvog kvartala kada Fakundo Kampaco pogađa trojku sa dve trećine terena i time pokreće seriju Reala.

Računajući i tri poena koje je Argentinac ubacio u poslednjoj sekundi prve četvrtine Real Madrid je na startu drugog kvartala napravio seriju 15:0 i okrenuo rezultat.

Šest i po minuta Itudisov tim nije imao rešenje za dobru odbranu domaćih, ali je na kraju CSKA uspeo da ubaci 14 poena i da na odmor ode sa samo 3 poena minusa.

U nastavku meča videli smo simultanku Korija Higinsa koji nije mogao da promaši ništa, a podršku je imao u Nandu De Kolou i konstantno dobrom Vilu Klajburnu.

Na kraju je gost rutinski priveo posao kraju i zabeležio devetu pobedu u elitnom takmičenju.

Najefikasniji u redovima moskovskog CSKA bili su Kori Higins (24 pts, 4 as) i Vil Klajburn (18 pts, 6 sk), a pratio ih je Nando De Kolo (15 pts, 3 sk, 5 as).

U poraženom timu odlična partija Fakunda Kampaca (23 pts) koji je uz Rudija Fernandeza (18 pts, 3 sk, 2 as) nosio Real na večerašnjoj utakmici.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke