EL - Bajern prekinuo seriju pobeda, PAO ne prestaje da tone, Nedović ga dotukao!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.12.2018.
21:58
Izvor: Sportske.net

U poslednje dve utakmice 14. kola, dve pobede gostiju.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Utakmicama u Minhenu i Atini kompletirano je 14. kolo Evrolige.

Bajern je na svom parketu dočekao aktuenog prvaka Evrope, ekipu madridskog Reala, ali nije uspeo da nastavi seriju pobeda iz tri prethodna kola. Madriđani su slavili rezultatom 82-72 i tako nastavili poteru za vodećim Fenerbahčeom na tabeli Evrolige.

Tim Dejana Radonjića je sredinom prve četvrtine imao vođstvo od 13:11, ali onda do kraja tog dela igre je dozvolio gostima da uđu u seriju, pa je posle prvih 10 minuta bilo 27-16 za Real.

Od tada je Bajern bio u stalnom rezultatskom minusu, jurili su domaći rezultat, a najbliži preokretu bili su početkom poslednje četvrtine, kada su prišli na 70:68. Ali, više od toga nisu mogli, Real je ''dodao gas'' u finišu, ne  dozvolivši neizvesnu završnicu.

Rendolf sa 22 i Ljulj sa 19 poena bili su najbolji u Realu, a kod domaćih 11 poena Stefana Jovića, po 10 Đedovića, Koponena i Bartela, Lučić je upisao sedam, a Dangubić dva poena.

Za to vreme u Atini, Panatinaikos je poražen od Milana sa 86-83, što je Atinjanima peti poraz u poslednjih šest mečeva.

Domaći su bili bolji rival tokom prve četvrtine, ali su u drugoj imali veliki pad u igri, što je ekipa Milana umela da iskoristi i stekne solidnu prednost. PAO je do kraja jurio rezultat, prišao je na ''minus tri'' u poslednjem kvartalu, gosti su vraćali ubedljiviju prednost i činilo se da nećemo gledati dramatičnu završnicu.

Ali, Lazme i Lodžeski vraćaju domaće u igru, pa je na 10 sekundi do kraja na semaforu stajalo 83-84! Ipak, na sekund pre kraja, Nemanja Nedović je fauliran, oba puta je bio precizan sa linije penala i time praktično osigurao trijumf svom timu.

Nedović je meč završio sa 10 poena i šest asistencija, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Gudaitis sa 20 poena i osam skokova. Vladimir Micov je imao učinak od 10 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Kod domaćih ubedljivo najefikasniji Nik Kalates sa 24 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke