EL - Barsa povela u seriji protiv Olija

Autor: Boban Filipović
sreda 15.04.2015.
20:59
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici 1/4 finalne serije Evrolige Katalonci u 'Blaugrani' šampion Španije trijumfovao protiv grčkog vicešampiona rezultatom 73:57 (20:8, 15:18, 15:12, 23:19

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Olipmijakos je poveo 6:3, Barselona ekspresno odgovorila serijom 11:0, ona je bila rezultat odlične igre u odbrani i sjajnog skoka u napadu gde je prednjačio Marcej Lampe, a prva deonica krunisana je spektakularnom trojkom Marselinja Uertasa sa zvukom sirene kojom domaćin stiže do dvocifrene prednosti.

Gosti su se trgli u drugom kvartalu, probudili su ih Mancaris i Petvej, ali rezultat je sve vreme varirao između 8 i 11 poena za četu ćabija Paskvala. Ovaj period obeležilo je dosta promašenih šuteva, odbrane su dosta bolje funskcionisale nego napad i jednima i drugima.

Slično je bilo i u trećoj deonici, mali broj koševa, veoma tvrda igra, samo je razlika što se Barsa nešto bolje snašla i povratila dvocifrenu prednost.

U poslednjih deset minuta igre Katalonci su bez problema priveli meč kraju, uspeli su da učine svoju pobedu prilično ubeljivom (73:57) i što je za njih najvažnije da povedu u seriji sa 1:0.

Trijumf Barse je plod odlične timske igre, svi osim nedovoljno oporavljenog Džastina Doelmana su se upisali u strelce, dvocifreni su bili samo Huan Karlos Navaro i Boštjan Nahbar sa po 10 poena, mada je prva violina bio Marcej Lampe sa 8 poena i 9 skokova.

U Olimpijakosu nije bilo dvocifrenih, najefikasniji je bio mladi krilni centar Dimitrios Agravanis sa 9 poena. Vasilis Spanulis je totalno zazazao, ubacio je samo 1 poen!

Drugi duel između Barselone i Olimpijkosa igra se prekosutra, takođe u Blaugrani, na F4 će ekipa koja prva dođe do tri pobede...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke