EL: Barsa "prosula mleko" kod kuće, Makabi demoliran u Kaunasu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.02.2018.
21:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone i Makabije pretrpeli su poraze u 21. kolu Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Izabranici Sita Alonsa doživeli su novi poraz u elitnom takmičenju, bolja od Barse bila je Olimpija Milano, rezultatom 81-83.

Bolje su domaći košarkaši otvorili meč, dobili prvu deonicu sa 10 poena viška, da bi gosti iz Milana do poluvremena smanjili zaostatak na šest poena.

U trećoj deonici gosti dolaze do preokreta, nakon 30 minuta igre Olimpija je vodila sa dva poena prednosti.

Tesno je bilo u odlučujućih 10 minuta, Barsa je u poslednjem minutu uspela i da poravna rezultat, ali je Gudaitis na 27 sekundi do kraja vratio dva poena prednosti gostujućoj ekipi.

Ante Tomić je potom sa linije penala još jednom poravnao rezultat, na osam sekundi do kraja, ali nakon samo tri istrošene sekunde "Manekeni" vraćaju prednost, Micov je progirao Bertansa, koji je pogodio dvojku, te je Olimpija povela sa 81-83 na pet sekundi do kraja.

Imala je Barsa dve prilike da utakmicu odvede u prodžetak, ali su šuteve za dodatnih pet minuta promašili Klaver i Moreman.

Milano je slavio i u "Mediolanum forumu", te imaju bolji međusobni skor u duelima sa Barselonom. Nakon 21. kola, i Barsa i Milano imaju isti skor (7-14).

Najbolji u pobedničkom sastavu Endru Gaudlok sa 20 poena, pratili su ga Gudaitis sa 16, Paskolo sa 12, Vladimir Micov sa 11 (4as), kao i Džordan Tiodor sa 10 poena.

U ekipi Barselone istakao se Ante Tomić sa 14 poena, 11 je dodao Koponen, dok su po 10 upisali Pau Ribas, Klaver i Moreman.

Kevin Pengos Nik Kalates

Žalgiris je nastavio sa sjajanim partijama u EL ove sezone, sada su na svom terenu nadigrali Makabi rezultatom 99-84.

Već od starta se videlo da je domaći sastav bolje raspoložen za igru, dobili su prvi kvartal sa šest poena viška, na odmor su otišli sedam poena prednosti (53-46).

U nastavku slična priča, prednost litvanskog šampiona je rasla, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa 14 poena prednosti u korist Žalgirisa.

Jasikevičijusovi puleni nisu puštali gas, pa su na kraju zasluženo slavili.

Žaligirs (13-8) je poražen u Tel Avivu, u prvom duelu ovih ekipa u tekućoj sezoni, ali su bili ubedljiviji nego što je "Ponos Izrael" (11-10) bio u svojoj dvorani te imaju bolji skor u međusobnim duelima.

Igrač utakmice bio je Kevin Pengos sa 16 poena i 11 asistencija, pratili su ga Jankunas sa 17 poena, Tupan sa 15, dok su po 12 dodali Milaknis i Vasilije Micić, koji je upisao i šest asistencija i četiri skoka.

Kod gostiu 17 poena Majkla Rola, 14 je dodao Parahovski, dok su po 12 upisali Tomas, Džekson i Džona Bolden.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke