EL - Baskonija prešla "stotku", novi poraz Milana

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 29.12.2016.
22:57
Izvor: Sportske.net

U poslednje dve utakmice današnjeg dana, pobede su zabeležile ekipe Žalgirisa i Baskonije.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Baskonija je danas pokazala svoj napadački potencijal protiv Makabija koji igra u veoma lošoj formi, slavila je sa 101:88.

Oni su danas postigli čak 101 poen, iako su imali lopu drugu četvrtinu u kojoj su postigli samo 12 poena. Igrali su sa samo devet košarkaša danas, ali ni to ih nije sputalo da pobede po deseti put ove sezone.

Johanes Vojtman je danas predvodio Baskoniju, imao je 23 poena i 9 skokova, dok je Šengelija ubacio 22. Na drugoj strani Viktor Rud je odigrao najbolju partiju u ovoj sezoni u Evroligi, postigao je 20 poena, ali nije imao podršku svojih saigrača.

Maik Cirbes i Kvinsi Miler su igrali za goste, ali bez velikog uspeha. Miler nije uspeo da se upiše u strelce za 14 minuta na parketu, dok je Cirbes postigao 7 poena.

U drugom meču, Žalgiris je stigao do 6. pobede u Evroligi pošto je u gostima savladao ekipu koja se nalazi u očajnoj formi, Milano. Meč je obeležio i prekid zbog tehničkih problema, ekipe su završile utakmicu pola sata nego što je planirano.

Gosti su vodili čitavo prvo poluvreme, da bi Milano uspeo da se vrati u igru sredinom treće deonice kada preuzimaju vođstvo. Ipak, gosti prave veliku seriju od 13:0 u poslednjoj deonici i na kraju uspevaju da slave sa 70:78.

Kod Armanija Raduljica bez poena, Mačvan je postigao 8, a Kalneitis je bio najefikasniji sa 16. Na drugoj strani Milaknis je postigao 16 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke