EL: Bivši NBA šampion srušio Baskoniju!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.10.2017.
22:01
Izvor: Sportske.net

U okviru druge runde Evrolige, Makabi je ugostio ekipu Baskonije.

EPA-EFE/JIM HOLLANDER
EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Povezane vesti

Izabranici Nevena Spahije slavili su na svom parketu protiv ekipe iz Vitorije rezultatom 74-68, te su tako došli i do drugog trijumfa u elitnom takmičenju.

Makabi je odigrao odlično prvo poluvreme, prvi kvartal su dobili sa 19-16, drugo sa 20-14, te su na odmor otišli sa devet poena viška.

Ipak, puleni Pabla Priđonija se bude u trećoj deonici, pokrenuo ih je rezetvista Luka Vildosa, koga je u stopu pratio oporavljeni Rodrig Buboa, pa je Baskonije pred poslednjih 10 minuta prišla na tri poena zaostatka.

Ipak, Makabi je pokazao da će ove sezone napasti sve trofeje, pa i onaj namenjen najboljem klubu u Evropi, na "američki pogon" su održali prednost i upisali novi trijumf na startu sezone u Evroligi.

Predvodio ih je dvostruki NBA šampion Noris Kol sa 24 poena, pet asistencija i tri skoka, a njega je pratio bivši igrač Barselone i Efesa DeŠon Tomas sa 17 poena.

U poraženom sastavu ubedljivo najbolji Rodrig Buboa, bivši plej Strazbura koji se nedavno oporavio od povrede upisao je 22 poena. Pratili su ga Ilimane Diop sa 12 poena, kao i Tornike Šengelija sa 11 poena i pet skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke