EL - Drama u Moskvi, Baski namučili šampiona

Autor: Boban Filipović
utorak 18.04.2017.
21:03
Izvor: Sportske.net

Iako su uoi poslednje četvrtine imali dvocifenu prednost, 'Armejci' su morali dobro da se pomuče da povedu protiv Baskonije u četvrtfinalnoj seriji. Teodosić doneo prevagu.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Prvi duel između moskovskog CSKA i Baskonije završen je pobedom aktuelnog evropskog šampiona rezultatom 98:90.

Itudisov tim je bolje otvorio utakmicu, prvi kvartal dobio sa sedam poena prednosti, ali Baski do poluvremena tope svoj minus i na velikom odmoru rezultat je bio 44:40.

'Armija' je dala gas u trećoj četvrtini, imala plus deset na ulazu u poslednju četvrtinu i kada se činilo da će sigurno privesti posao kraju usledio je žestok odgovor gostiju, koji su na oko dva minuta pre kraja uspeli da povedu (88:90).

Međutim, Teodosić ima odgovor, pogađa trojku, svoju četvrtu na meču, to je trglo šampiona ,pokrenulo seriju 10:0, i od iznenađenja i brejka nije bilo ništa.

Miloš Teodosić
je bio igrač utakmice sa 22 poena, 5 asistencija i dva skoka, leži mu Baskonija, podsetimo da ih je razbio u prvom ovosezosnkom duelu u Moskvi u novembru prošle godine, kada je imao indeks korisnosti 43.  Dvocifreni u pobedničkom timu bili su De Kolo sa 17 i Kori Higins sa 12 poena.

U Baskoniji čak petorica sa dvocifrenim učinkom najefikasniji je bio Šejn Larkin sa 17 poena, Rodrig Buboa je postigao 13, a Johanes Fojtman, Adam Hanga i Toko Šengelija po 12.

Novi duel je prekosutra, takođe u glavnom gradu Rusije. Igra se na tri dobijene.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bvgcv
Tuesday, 18.04.2017
21:54

Komentatoru televizije koja prenosi EL dati dozivotnu zabranu da komentarise utakmice.Onako uzbudljiv mec prenosi kao golf.O tome da Voightmann-a zove na cetiri razlicita nacina tokom utakmice da ne pocinjem.A sto se atmosfere u dvorani tice i to bolje da ne pocinjem.Onako mizerna poseta i ocajna atmosfera je sramota za klub koji ima A licencu i aktuelnog prvaka.Kosarka se igra zbog navijaca a ne zbog bogatih vlasnika sa kravatama.