EL - Drame u Tel Avivu i Valensiji, Brajant srušio Himki, Mirotić junak Barse!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.02.2020.
23:30
Izvor: Sportske.net

Sjajni mečevi na kraju 23. kola.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Nakon pobede Fenera u Sankt Petersburgu i Crvene zvezde kod kuće protiv Panatinaikosa, Makabi je pred svojim navijačima savladao Himki u veoma neizvesnom susretu.

Na kraju je bilo 80:77 za "Ponos Izraela".


Gosti su odigrali odlično poluvreme i na veliki odmor otišli sa 11 poena prednosti.

Ipak, probudio se Makabi u trećem kvartalu i poravnao rezultat pred poslednjih 10 minuta.

Do samog kraja je bila rezultatska klackalica, koju je sa tri vezana poena rešio Elajdža Brajant, za pobedu Makabija.

Upravo je on bio i najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 21 poenom, pratili su ga Dorsi sa 2, Avdija sa 11 poena i devet skokova, kao i Hanter sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti.

Kod Himkija 18 poena i 10 asistencija Šveda, 17 je dodao Jerebko, dok su dvocifreni bili i Tima sa 13, kao i Stefan Jović sa 11 poena.

Drama i u Valensiji, rešio ju je Nikola Mirotić dvojkom u poslednjim sekundama, pa je Barsa slavila u španskom derbiju sa 76:77.


Valensija je bila bolja tokom većeg dela susreta, nakon prvog kvartala su imali +3, nakon drugog +6, dobili su i treću deonicu za višak od 13 poena pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, Barsa je to uspela da anulira sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini i da dođe do pobede, koja znači i ekipi Crvene zvezde, koja je sada na pobedu iza španskog sastava.


Mirotić sjajan sa 26 poena, pratio ga je Hanga sa devet, kod Valensije 17 poena San Emeterija, 14 je uz 13 skokova dodao Dubljević, dok je 10 ubacio Sastre.

U nastavku pogledajte situaciju na tabeli nakon 23. kola, naredno počinje već sutra, a Zvezda u petak gostuje u Podmoskovlju ekipi Himkija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke