EL - Dve drame u isto vreme, produžeci odlučivali, odlični Lučić i Milutinov, a šta reći za Šveda?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.12.2019.
22:57
Izvor: Sportske.net

U dve poslednje utakmice 14. kola Evrolige dramatičan razvoj događaja.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

To se pogotovo može reći za nemački derbi odigran u Berlinu, između Albe i Bajerna.

Gosti iz Minhena, sa Dejanom Radonjićem na klupi, savladali su Albu sa 77:76 posle produžetka, a u regularnom toku meča rezultat je bio 72:72.

Bajern je odlično odigrao prvu četvrtinu, Alba je uzvratila u drugoj, potom Bajern ponovo stiče desetak poena prednosti, da bi od završnice treće četvrtine, pa sve do kraja meča viđena potpuno ravnopravna borba, u kojoj se istakao i naš reprezentativac Vladimir Lučić.

On je meč završio sa 19 poena, pet skokova i tri asistencije, bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi Bajerna, ali je ključne poene u produžetku upisao Maodo Lo, koji je na kraju stigao do brojke od 13 postignutih poena.

U Albi Mejson 17, Giedraitis 15 poena.

U isto vreme u Atini, Olimpijakos je takođe posle produžetka savladao ekipu Himkija sa 109:98 (u regularnom toku 96:96).

Domaći su imali rezultatsku prednost tokom prve tri četvrtine, a u četvrtoj Himki predvođen Aleksejom Švedom pravi veliki preokret.

Imao je Himki devet poena razlike na minut pre kraja, a onda sledi serija trojki domaćih, u režiji Printezisa, Brendona Pola i Spanulisa za izjednačenje na 96:96!

Ušlo seu produžetak u kojem je Olimpijakos samo nastavio svoju seriju i na kraju čak i ubedljivo slavio.

Jorgos Printezis je sa 26 poena bio najefikasniji u Olimpijakosu, Spanulis je upisao 18, a naš Nikola Milutinov 16 poena, sedam skokova i 3 asistencije.

Ekipu Himkija je predvodio Šved sa 36 poena, ali uz slab procenat šuta (3/10 za dva, 7/21 za tri poena). Uz to, imao je i devet asistencija. Naš Stefan Jović samo jedan poen i jednu asistenciju za oko osam minuta u igri.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke