EL - Efes bez šansi u Pireju, sjajni Milutinov

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.04.2017.
21:46
Izvor: Sportske.net

Šampion Grčke otvorio je četvrtfinalnu seriju plej-ofa Evrolige trijumfom nad Anadolu Efesom. Gosti iz Istanbula bez šansi u Pireju.

Epa/Panagiotis Moschandreou
Epa/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa poveli su u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige protiv Anadolu Efesa, pošto su u prvom meču u Pireju lako izašli na kraj sa turskim sastavom.

Olimpijakos je nadigrao Anadolu Efes u svim segmentima igre i potpuno zasluženo slavio sa ubedljivih 87:72 (18:11, 24:20, 25:19, 20:22) čime je na najbolji mogući način otvorio plej-of seriju.

Crveno-beli iz Pireja nadigrali su Anadolu Efes timskom igrom, a pobedu je donela jaka odbrana i nadmoć u ofanzivnom skoku koji je rezultirao lakim poenima.

Srpski internacionalac Nikola Milutinov proglašen je igračem utakmice i to potpuno zasluženo. Bivši centar Partizana upisao je 11 poena, 7 skokova i 2 asistencije, ali njegov učinak u odbrani nije izražen ciframa a bio je izuzetno važan za domaće.

Milutinov je uspeo da "spusti rampu" Brajantu Danstonu, a potpuno je bio odsečen i Derik Braun što je rezultiralo jako lošim izdanjem kompletne ekipe Velimira Perasovića.

Najefikasniji igrači Olimpijakosa bili su Vangelis Mancaris sa 14 i Erik Grin sa 13 poena, a dvocifreni su uz pomenutu dvojicu i Milutinova bili još Jorgos Printezis (11 pts, 11 sk) i Vasilis Spaunils (10 pts, 7 as).

U poraženom sastavu izdvojio se Tajler Hanikat sa 17 poena i 10 skokova. Pratio ga je Toma Ertel sa 14 poena i 4 asistencije.

Drugi meč između Olimpijakosa i Anadolu Efesa na programu je 21. aprila i takođe će biti odigran u "Dvorani Mira i Prijateljstva".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke