EL - Fener se razgoropadio, ni Nedović mu ne može ništa! Barsi derbi, Zenit bolji od Žalgirisa!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.01.2021.
20:02
Izvor: Sportske.net

Posle katastrofalne, usledila serija pobeda Fenerbahčea. CSKA više nije neranjiv, Zenit čvrsto drži mesto u Top 8.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Fenerbahče igra sve bolje u poslednjih mesec dana, a večeras je tim Igora Kokoškova upisao petu uzastopnu pobedu u Evroligi, i to prilično ubedljivu protiv Panatinaikosa - 100:74.

Ovo je ukupno deseta pobeda Fenera u 20 odigranih kola i sada plasman među osam najboljih više ne izgleda tako problematično, kao što je to bio slučaj polovinom decembra.

Već u prvoj četvrtini domaći tim je stavio do znanja gostima da večeras nemaju šta da traže u Istanbulu. Dobili su ovaj deo igre sa 31:12 i potom nisu dozvolili Nedoviću i drugovima da im tu prednost. Najviše što je ekipa Panatinaikosa uspela u nastavku meča je prilazak na 11 poena zaostatka (48:37) na početku treće deonice, ali u poslednjoj četvrtini je Fener tu prednost i više nego duplirao.

Marko Gudurić je sa 18 poena, četiri asistencije i dva skoka bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Lorenco Braun i Ulanovas su ga pratili sa po 15 poena. Kod Atinjana Vajt najefikasnijiu sa 13 poena, a Nedović je imao skroman učinak za njegove ovosezonske standarde - šest poena, šest asistencija i dva skoka.

Derbi večeri ipak je bio duel dve prvoplasirane ekipe, CSKA i Barselone koji je odigran u Moskvi, a kao pobednik izašla je Barselona koja je slavila sa 88:75 i tako se na tabeli približila vodećim Moskovljanima.

CSKA je bio bolji rival do sredine druge četvrtine, kada je imao i dvanaest poena prednosti (38:26), ali od tog trenutka počinje velika Barsina serija od 16:3, za minimalno vođstvo gostiju na poluvremenu - 42:41.

U istom stilu Barselona je nastavila i u drugom poluvremenu, tokom treće četvrtine su već stigli i do desetak poena prednosti, a domaći do kraja nisu uspeli da odgovore.

U odsustvu Mirotića, Barselonu su do pobede vodili Higins sa 25 i Abrines sa 19 poena, a kod Moskovljana najbolji Majk Džejms sa 18 i naš Nikola Milutinov sa 15 poena i šest skokova.

U isto vreme odigran je i meč u Sankt Petersburgu, gde je domaći Zenit savladao ekipu Žalgirisa sa 77:65. Do dvanaeste pobede u sezoni ekipu Zenita su predvodili Ponitka i Gudaitis sa po 15 poena, Bili Beron je upisao 11. Kod gostiju Vokap 12, Lovernj i Lekavičijus po 11 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke