EL - Heket poslao 'srpski' Bajern u Evrokup!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.12.2014.
21:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Bajerna izgubili su odlučujuću utakmicu u trci za plasman u TOP 16 fazu što znači da ćemo ekipu Svetislava Pešića u nastavku sezone gledati u Evrokupu.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Prva utakmica 8. kola grupne faze Evrolige donekle je razjasnila situaciju u grupi "C" koja je nakon žreba proglašena grupom smrti.

Košarkaši Bajerna poraženi su na gostovanju Armaniju rezultatom 83:81 (20:19, 17:19, 22:22, 24:21) čime su se oprostili od daljeg takmičenja u Evroligi.

Jako uzbudljiva utakmica u Milanu rešena je šutem Danijela Heketa na dve sekunde pre kraja a Lester Bo Mekeljeb nije uspeo da pogodi za tri i tako obezbedi Bajernu trijumf.

Upravo je Danijel Heket bio najbolji pojedinac na večerašnjem meču pošto je postigao 25 poena u pobedi Armanija, dok Hajko Šafarcik (15 pts) predvodio grupu igrača sa dvocifrenim učinkom u timu Svetislava Pešića.

Duško Savanović postigao je 11 poena i upisao 5 skokova a Vladimir Štimac dodao je 3 poena i 8 skokova u poraženom timu. Vasilije Micić zbog povrede nije bio u mogućnosti da nastupi.

Bajern je nakon večerašnjeg poraza ostao bez šansi da se domogne TOP 16 faze pošto na dva kola pre kraja ima dve pobede manje od četvrtoplasiranog Armanija koji pritom ima i bolji međusobni skor.

Na tabeli grupe "C" vodi Barselona sa maksimalnih 7 pobeda, drugu poziciju dele PAO i Fenerbahče sa skorom 5-2 dok Armani sada ima 3 pobede i 5 poraza. Ukoliko Turov u petak izgubi od Barselone tim iz Milana overiće plasman u TOP 16 fazu dva kola pre kraja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke