EL - Kolo u znaku Zvezde, nova priznanja crveno-belima!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.01.2018.
11:12
Izvor: Sportske.net, Eurohoops

Razlog za još veće zadovoljstvo u redovima srpskog šampiona posle novog trijumfa u Evroligi.

Epa/Roberto Bregani
Epa/Roberto Bregani

Povezane vesti

Kako sezona odmiče, Crvena zvezda mts ostavlja sve bolji utisak u Evroligi, pa iz kola u kolo rastu nade njenih navijača da bi ove sezone moglo da se dogodi ono što je crveno-belima ''za dlaku'' izmaklo prošlog proleća - plasman u Top 8 elitnog evropskog takmičenja.

U meču 16. kola Evrolige, Zvezda je npred svojim navijačima u hali ''Aleksandar Nikolić'' savladala litvanski Žalgiris sa 77:65, a kakav je utisak ostavljen u tom meču, možda najbolje ilustruje priznajje koje je na adresu crveno-belijh stiglo od strane poznatog košarkaškog portala ''Eurohoops''.

Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević je proglašen za trenera kola, a plejmejker Tejlor Ročesti je MVP 16. kola.

U obrazloženju ovog priznanja, navodi se da „mladi srpski trener ima najograničeniji roster na papiru od svih ekipa u Evroligi, ali da je za ovih nekoliko meseci napravio sastav koji je postao faktor i u trci za plej of Evrolige, što se još jednom dokazalo i protiv Žalgirisa", prenosi i Zvezdin klupski sajt.

Tejlor Ročesti je proglašen za MVP-ija 16. kola sa posebnim akcentom na učinak Amerikanca protiv jedne od najtvrđih i najorganizovanijih odbrana u Evroligi: 16 poena (šut za tri poena 7-4), 10 asistencija i bio veliki faktor u pobedi kojom je zaustavljena serija Žalgirisa.

Naravno, Ročesti je i u najboljoj petorci kola, u kojoj je i naš reprezentativac iz redova Fenerbahčea Marko Gudurić, kao i Nik Kalates, Kostas Papanikolau i Malkolm Tomas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke