EL - Makabiju pripao duel prežaljenih

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.03.2017.
22:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva stigli su do devete pobede u sezoni, pošto su u duelu "prežaljenih" bili bolji od EA7 Olimpije iz Milana.

Epa/Str
Epa/Str

Povezane vesti

Utakmica 25. kola Evrolige koju su košarkaši Makabija i EA7 Olimpije iz Milana odigrali u Tel Avivu nije imala veći rezultatski značaj pošto su obe ekipe odavno prežaljene kada je borba za plej-of u pitanju.

Petostruki šampion Evrope upisao je trijumf rezultatom 92:82 (26:20, 25:15, 19:26, 22:21) pa se nakon 25 odigranih utakmica probio do dvanaeste pozicije na tabeli.

Makabi je već na poluvremenu imao ozbiljnu prednost protiv indisponiranog rivala, ali je Armani u trećem kvartalu uspeo da smanji zaostatak.

Neizvesnost je ipak izostala pa su izabranici Ainarsa Bagatkisa stigli do zasluženog trijumfa, devetog u tekućoj sezoni.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Viktor Rad sa 17 poena, a odličnu partiju upisao je i bivši košarkaš kragujevačkog Radničkog Di-Džej Sili koji je za 23 minuta postigao 15 poena, upisao 2 skoka i 7 asistencija.

EA7 Olimpija iz Milana praktično je nastupila sa osmoricom igrača, a Milan Mačvan je bio među najzapaženijima na parketu sa 12 poena i 7 skokova. Miroslav Raduljica je za deset minuta upisao 7 poena i 1 skok.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke