EL: Nedović dominirao, Mitrović slavio

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.10.2017.
23:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Brose Bamberga došli su do prve pobede u Evroligi i to na gostovanju u Malagi.

EPA-EFE/Carlos Diaz
EPA-EFE/Carlos Diaz

Povezane vesti

Izabranici Andree Trinkijerija uspeli su da u veoma uzbudljivom susretu u Malagi protiv ekipe Unikahe, rezultatom 76-80.

Neizvesno je bilo tokom čitavog susreta, gosti iz Nemačke su dobili prvi kvartal sa dva razlike, duplirali su prednost pred odlazak na odmor (35-39).

U nastavku, simultanka Nemanje Nedovića, srpski košarkaš postiže 10 poena u trećoj deonici i preokreće rezulat u korist domaćina, koji je nakon 30 minuta imao četiri poena viška.

U poslednjoj deonici se igralo vrlo čvrsto na obe strane, Nedović je stao, dok su sa druge strane bitne trojke pogađali Hikman i Štajger.

Na kraju pobeda Brose u poslednjim sekundama, Unikaha nije uspela da realizuje nekoliko poslednjih napada, te su gosti došli do prvog trijumfa u EL, nanevši drugi poraz ekipi iz Malage.

Brose je predvodio Riki Hikman sa 18 poena, pratio ga je odlični Ogastin Rubit sa 15 poena i 11 skokova, 13 poena je dodao Štajger, 11 Maodo Lo. Luka Mitrović je na terenu proveo 27 minuta, upisao je po šest poena i skokova.

U poraženoj ekipi, blistao je Nedović sa 26 poena (4/9 za dva, 4/9 za tri, 6/7 bacanja), tri asistencije i dve uhvaćene lopte, pratio ga je samo Gorđi Šermadini sa 10 postignutih poena.

Dejan Musli je za nekih pet i po minuta upisao svega pola koša i tri skoka, Dragan Milosavljević je na terenu proveo 20 minuta, za to vreme je upisao pet poena, uz po jedan skok i asistenciju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
realni navijac
Thursday, 26.10.2017
07:24

Sta vredi što kažete ,,dominirao,, kada je zadnja tri napada promašio i zbog toga su doživeli poraz.

avatar
Predrag Drobnjak
Wednesday, 25.10.2017
23:57