EL - Nedović opet efikasan, ali Real se probudio, pobede i Žalgirisa i ASVEL-a

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.01.2021.
23:03
Izvor: Sportske.net

Završene i preostale tri večerašnje utakmice 22. kola Evrolige.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Posle dva poraza u prethodna dva kola, madridski Real je večeras na svom terenu savladao Panatinaikos rezultatom 76:66. Ovo je Madriđanima ukupno 14. trijumf od početka sezone u Evroligi, a Panatinaikos je pretrpeo 14. poraz.

Real je već u prvom poluvremenu uradio najveći deo posla, kada je imao i 22 poena prednosti (49-27), a PAO je u nastavku uspeo samo da ublaži poraz.

Nemanja Nedović je ponovo bio najefikasniji kod ''Zelenih'', upisao je 18 poena, ali nije bilo dovoljno za povoljniji rezultat protiv Reala, u čijim redovima je Argentinac Gabrijel Dek bio najbolji sa 20 poena i devet skokova.

Francuski ASVEL je na svom terenu savladao špansku Baskoniju sa 83:77 i ovo mu je već treći trijumf u poslednja četiri kola, a Baskonija je pretrpela i četvrti poraz u nizu, ukupno trinaesti.

Tim Duška Ivanovića je u prvom poluvremenu bio bolji rival, imao vođstvo od 46:35 posle prvih 20 minuta, ali u trećem kvartalu veliki pad u igri gostiju koji su u tom periodu upisali samo sedam poena, a ASVEL je uspeo da rezultat preokrene u svoju korist i prednost zadrži do kraja.

Lajti sa 21 i Kol sa 20 poena predvodili su ASVEL, a Piters je sa 15 poena bio najefikasniji u Baskoniji.

Najneizvesnije je bilo u Valensiji, gde je Žalgiris trijumfovao rezultatom 79:78. Junak pobede bio je Marijus Grigonis, koji je postigao odlučujući koš na dve sekunde pre kraja.

Prethodno je Žalgiris vodio sa 77:70, ali je dozvolio domaćinu da serijom 8:0 dođe na prag pobede. Ipak, Valensija to nije iskoristila, Grigonis je ipak doneo bodove litvanskom timu.

Rabit sa 17 i Lovernj sa 13 poena, uz 12 skokova bili su najefikasniji u Žalgirisu, a Prepelič sa 18 i Laberi sa 17 poena preedvodili su Valensiju. Vanja Marinković je upisao pet, a Nikola Kalinić četiri poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke