EL - Nižnji ispustio +17, Žalgiris blizu TOP 16

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.11.2014.
19:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Žalgirisa savladali su Nižnji u Novgorodu u prvoj od šest utakmica 7. kola grupne faze Evrolige koje su zakazane za petak veče.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Fantastičnim preokretom koji su režirali u drugom poluvremenu duela u Novgorodu, košarkaši Žalgirisa savladali su ekipu Nižnjeg rezultatom 55:61 (13:11, 24:12, 7:20, 11:18) u okviru 7. kola grupe faze Evrolige.

Duel dva tima predstavljao je direktan okršaj za mesto u TOP 16 fazi pošto su pre večerašnje utakmice obe ekipe imale skor 3-3.

Ekipa bivšeg košarkaša Partizana Terensa Kinsija imala je 14 poena prednosti nakon prvog poluvremena ali je Žalgiris u nastavku režirao totalni preokret.

Litvanci su tokom treće deonice istopili prednost domaćina a onda su u poslednjoj četvrtini obezbedili trijumf kojim su gotovo obezbedili mesto u TOP 16 fazi Evrolige.

Najbolji pojedinci večerašnje utakmice u Novgorodu bili su Džejms Anderson (Žalgiris) sa 18 i Tejlor Ročesti (Nižnji) sa 15 poena. Terens Kinsi postigao je 11 poena u porazu svog tima.

Nakon večerašnjeg trijumfa Žalgiris ostaje na trećoj poziciji na tabeli sa skorom 4-3, dok Nižnji kao i Uniks ima skor 3-4.

Poslednja utakmica u grupi "A" igra se večeras u Istanbulu gde Efes dočekuje Dinamo Sasari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke