EL - Oliju "šamar" na Kanarskim ostrvima

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.03.2019.
23:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa doživeli su večeras poraz zbog kojeg bi mogli da ostanu bez plasmana u plej-of Evrolige.

Epa/Adrian Ruiz De Hierro
Epa/Adrian Ruiz De Hierro

Povezane vesti

Ništa igračima Gran Kanarije nije značio večerašnji duel sa Olimpijakosom, ali su ga odigrali kao njima od konačnog ishoda zavisi plasman u Top 8.

Gran Kanarija je na svom terenu slavila rezultatom 90:67 (19:16, 21:14, 29:16, 21:21) i tako napravila ozbiljan problem Olimpijakosu koji se grčevito bori za mesto koje vodi u plej-of.


Ništa ekipi Dejvida Blata večeras nije išlo od ruke i već nakon prvog poluvremena dalo se naslutiti da bi "Granka" mogla da dobije utakmicu.

Olimpijakos se "raspao" u trećem kvartalu, nakon čega smo imali utakmicu u jednom smeru pa je na kraju dobro što gosti nisu pretrpeli ubedljiviji poraz.

Najefikasniji u ekipi Gran Kanarije bio je Markus Erikson sa 24 poena i 3 skoka. Nikola Radičević postigao je 4 poena, zabeležio 4 skoka i upisao 3 asistencije.

U poraženom sastavu samo su Brajant Veber (13 pts, 5 sk, 3 as) i Aksel Tupan (12 pts) ostvarili dvocifreni poenterski učinak. Nikola Milutinov postigao je 8 poena i upisao 6 skokova.

Večerašnjim porazom Olimpijakos je ozbiljno doveo u pitanje plasman u Top 8, jer sada Baskonija, Armani i Panatinaikos imaju isti broj pobeda kao crveno-beli iz Pireja (14), s tom razlikom što sva tri tima imaju meč manje.

Olakšavajuću okolnost za Oli predstavlja to što će Armani i PAO sutra igrati između sebe, a Baskoniju čeka težak posao u duelu sa Real Madridom.

U poslednja dva kola Olimpijakos dočekuje zahuktali Žalgiris, a u poslednjem kolu gostuje Darušafaki.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke