EL - Ovo su učesnici i parovi četvrtfinala

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.04.2015.
22:57
Izvor: Sportske.net

U petak je kompletirano poslednje kolo TOP 16 faze Evrolige posle čega je postalo jasno ko će na koga u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Nakon poslednjih pet utakmica 14. kola TOP 16 faze Evrolige koje su odigrane u petak dobili smo odgovor na sva pitanja koja se tiču nastavka takmičenja

Već u četvrtak smo znali kojih će se osam klubova boriti za plasman na fajnal-for a nakon večerašnjih utakmica postalo je jasno kako će izgledati svi četvrtfinalni parovi. Ono što sada možemo da konstatujemo jeste da su klubovi od kojih se očekivalo da se plasiraju u četvrtfinale uspeli da opravdaju očekivanja.

Pođimo od grupe "E" u kojoj smo konačan poredak prva četiri tima znali u četvrtak. Moskovski CSKA obezbedio je prvu poziciju na tabeli sa skorom 12-2, dok je druga pozicija pripala Fenerbahče Ulkeru koji je imao pobedu manje.

Ta dva tima imaće prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Olimpijakos je TOP 16 fazu završio na trećoj poziciji grupe "F" uprkos trijumfu nad Nižnjim iz Novgoroda . Četvrto mesto u grupi uz mnogo sreće pripalo je Anadolu Efesu.

Posle duela koje su u petak uveče igrali šampion i vicešampion Španije Real Madrid je takmičenje završio na prvoj poziciji u grupi "E", dok je Barselona zbog lošijeg međusobnog skora ostala na drugom mestu.

Sve navedeno implicira da ćemo u četvrtfinalu gledati sledeće duele:

Real Madrid - Anadolu Efes (A)
Fenerbahče Ulker - Makabi Tel Aviv (B)
CSKA Moskva - Panatinaikos (C)
Barselona - Olimpijakos (D)

Četvrtfinalne serije igraju se od 14. do 28. aprila na tri dobijene utakmice po sistemu 2+2+1. Na fajnal-foru će se ukrstiti pobednici duela (A) i (B), odnosno (C) i (D).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke