EL - PAO zakazao evro-klasik!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.04.2019.
21:56
Izvor: Sportske.net

Drugu sezonu za redom košarkaši Panatinaikosa igraće u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Real Madrida.

Epa/Pete Andreou
Epa/Pete Andreou

Povezane vesti

Trijumfom nad ekipom podgoričke Budućnosti košarkaši Panatinaikosa večeras su overili plasman u plej-of Evrolige sa šeste pozicije na tabeli.

"Zeleni" su pred svojim navijačima savladali šampiona ABA lige rezultatom 87:67 (23:21, 26:15, 17:20, 21:11), pa će drugu sezonu za redom u četvrtfinalu Evrolige igrati protiv Real Madrida.

Nikakve neizvesnosti nije bilo večeras u "OAKA Areni". Panatinakos je igrao za overu plasmana u plej-of sa šestog mesta, dok je Budućnost odrađivala posao mislima okrenuta ka majstorici polufinala plej-ofa ABA lige.

Džejms Gist je predvodio PAO do trijumfa sa 23 poena i 6 skokova, a pratio ga je Dešon Tomas sa 17 poena i 5 skokova. Na drugoj strani najefikasniji su bili Goga Bitadze (16 pts, 8 sk) i Noris Kol (14 pts, 6 sk, 7 as).

Nik Kalates je ipak bio najzapaženiji pojedinac na parketu, jer je meč završio sa tripl-dabl učinkom. Grk je postigao 11 poena i zabeležio 11 skokova, a upisao je i 18 asistencija!

Posle prva tri meča poslednjeg kola ligaškog dela elitnog takmičenja dobili smo i drugi četvrtfinalni par, a činiće ga Real Madrid i Panatinaikos. Dva tima su i prošle sezone igrala četvrtfinale, s tom razlikom što je PAO imao prednost domaćeg terena, ali mu to nije pomoglo da eliminiše španskog giganta. Bilo je 3:1 u seriji za Real Madrid.

Najveće šanse da završi na sedmom mestu ima Baskonija, a borbu za poslednje mesto u plej-ofu vodiće Olimpijakos, Makabi Tel Aviv i Žalgiris.

Parovi četvrtfinala:
Fenerbahče - 8
Anadolu Efes - Barselona
Real Madrid - Panatinaikos
CSKA Moskva - 7

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke