EL - Podvučena crta, "Delije" sada još više boli poraz od Darušafake

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.12.2016.
23:49
Izvor: Sportske.net

Nakon što je odigrana poslednja utakmica 15. kola Evrolige objavljena je završna tabela za 2016. godinu. Zvezda na "granici" plej-ofa, a poraz u prvom kolu iz ove perspektive boli još više.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Poslednji zvuk sirene u "Blaugrani" označio je večeras kraj prvog faze ligaškog dela takmičenja u Evroligi, pa je pred ponoć objavljena i završna tabela za 2016. godinu.

Evroligaši će se ubrzo vratiti na parkete jer za njih nema praznovanja i slavlja, a slobodno možemo da kažemo da od prvog kola druge runde sledi žestoka borba za plej-of.

Srpski šampion Crvena zvezda mt:s trenutno zauzima osmo mesto na tabeli sa skorom 7-8 što je učinak koji trenutno imaju još dve ekipe.

Pogled na tabelu može da raduje navijače jer je malo onih koji su pre početka sezone očekivali da će ekipa Dejana Radonjića biti ovako uspešna, ali u isto vreme izaziva i blagu rezignaciju zbog činjenice da se ispred Zvezde nalazi turska Darušafaka.

Radi se o klubu koji sa klupe predvodi Dejvid Blat i koji ima jedan trijumf više od Crvene zvezde mt:s, slobodno možemo da kažemo onaj u "Pioniru" sa starta sezone.

Dovoljno je setiti se meča u kojem je Crvena zvezda mt:s imala prednost od prvog do 38. minuta, a onda je nakon Mitrovićevog promašenog zicera i još nekoliko grešaka gost uspeo da slavi.

Tu su još i porazi od Uniksa i Žalgirisa zbog kojih može da postoji žal, ali se ipak treba ponositi činjenicom da su u prvoj fazi takmičenja u Beogradu pali jedan CSKA i Real Madrid što nije mala stvar.

Narednu utakmicu u Evroligi Crvena zvezda mt:s igra u Kaunasu 6. januara i već od tog susreta počinje borba za plasman u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 31.12.2016
12:37

Може то тако да се посматра, али и не мора. Јер, није никакво чудо да се у Евролиги и добијају и губе утакмице где се то не очекује. Мене, лично, више боли пораз од Уникса, јер сматрам да је Дарушафака доста квалитетнија од њих. Све у свему, овакав скор је одличан.

avatar
Carina
Saturday, 31.12.2016
11:16

Nemoj da se salimo, da nam je neko ponudio posle 15 utakmica osmo mesto i odnos pobeda 7-8, svako normalan bi prihvatio.

avatar
сочинитељ
Saturday, 31.12.2016
10:56

пре почетка такмичења сви релевантни стручњаци су нас пројектовали на последње место,и имали су разлога за то:појединачни квалитет,буџет,репутација,искуство...али оно што нису могли да предвиде је компензација мањка квалитета за невероватан тимски дух,систем,специфичан стил игре,огромна мотивација,навијачи...ови резултати су за дивљење...победити 3 последња шампиона за 2 недеље је податак који ће ући у анале кошарке...још пар победа и укупно ћемо имати више тријумфа за ових пар година,него партизан за деценију и кусур

avatar
Drkadzija
Saturday, 31.12.2016
08:28

Mislim da je veci kiks poraz od Zalgirisa, ali i ta utakmica boli jer je glupo izgubljena, iako je Darusafaka ozbiljna ekipa, kao i ona protiv Uniksa, ali neke smo i dobili srecno tako da ne treba zaliti, ipak je i ovaj skor iznad ocekivanja.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 31.12.2016
01:54

Ne boli nista,naprotiv.Sta god da urade ovi momci do kraja,makar i izgubili sve i jednu-za nas ce ostati apsolutni heroji.Pokidati Barsu,Real,unistiti Makabi,pocepati CSKA na ovakav nacin-to mogu samo nasi sampioni,uzivao sam istinski u svakoj od tih pobeda i zelim da momci samo nastave ovako,da se bore do poslednjeg atoma snage i uzivaju na terenu dok gledaju mocne timove kako su,naspram njih,nemocni....pobedili izbugili HEROJI OSTAJU HEROJI.

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 31.12.2016
01:41

Ovaj Mitrovic nam pojede dzigericu. Od one teske povrede skocnog zgloba(mislim da je to) nema decko ni trunke samopouzdanja. Radonja, daj sansu Simanicu.

avatar
Old_school
Saturday, 31.12.2016
12:15

Ljudino, jel mislis da njemu nije najteze? Decko je bio na pragu reprezentacije i igrao fantasticno. Onda ga je povreda sasekla. Sada mu ne trebaju zvizduci i omalovazavanja da bi se vratio. On je nas kapiten i kao takav zasluzuje podrsku. Kako god da igra.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 02.01.2017
16:43

Kapitenu je sve oprosteno

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 31.12.2016
16:26

Znam da zasluzuje podrsku, prvi bi ja voleo da se vrati u formu, ali dokle vise da imamo strpljenja. Njemu je sigurno tesko, ali TIM ispasta zbog njegove lose igre, TIM treba da bude najvazniji, TIM je iznad svakog igraca. Skoro 2 godine je proslo od te teske povrede i od tad nije ni upola igrac kao pre povrede. Imamo mi jos talentovanih klinaca koji zasluzuju sansu.