EL - Radulja eksplodirao, PAO preti Željku

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.03.2017.
22:49
Izvor: Sportske.net

Centar reprezentacije Srbije upisao partiju sezone u novom porazu 'Armanija'. Panatinaikos trijumfom u Vitoriji obezbedio "dve" pobede razlike u odnosu na Baskoniju i Efes, pa u poslednja dva kola može da napadne i četvrto mesto.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Poslednjeplasirani tim na tabeli elitnog košarkaškog takmičenja upisao je još jedan poraz, a ovoga puta je bolji od EA7 Olimpije iz Milana bio Brose Bamberg.

Nemački predstavnik u Evroligi slavio je u Milanu rezultatom 84:76 (29:14, 21:22, 14:16, 20:24) i naneo 'Armaniju' 21. poraz.

Partiju sezone u porazu "Manekena" upisao je naš Miroslav Raduljica koji je postigao 19 poena (6/9 za dva) i ostvario 9 skokova.

Efikasniji od centra reprezentacije Srbije bio je samo riki Hikmen sa 20 poena, 4 skoka i isto toliko asistencija. Milan Mačvan je za 17 minuta postigao 1 poen i upisao 5 skokova.

Najistaknutiji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Fabijen Kozer sa 17 poena i 8 skokova.

Panatinaikos je kao gost savladao Baskoniju rezultatom 72:63 (24:6, 13:15, 17:16, 18:26) čime je praktično overio peto mesto na tabeli iako postoje šanse da "preskoči" Fenerbahče.

"Zeleni" su pobedu "kaparisali" u prvoj četvrtini kada su "zaključali obruč" i dozvolili protivniku samo šest poena. Bilo je ipak na kraju male neizvesnosti, prevashodno zbog neshvatljivih grešaka koje su pravili igrači gostujućeg tima, ali se mora konstatovati da je PAO zasluženo slavio u Vitoriji.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Kris Singlton sa 18 poena i 8 skokova, dok se kod Baskonije istakao Adam Hanga sa 13 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Panatinaikos je večerašnjim trijumfom umakao Baskoniji na "dve" pobede razlike jer uz trijumf više ima i bolji međusobni skor, a isti je slučaj kada se uporedi sa Anadolu Efesom.

U poslednja dva kola PAO bi mogao da se bori za četvrto mesto jer trenutno ima isti broj pobeda i poraza kao Fenerbahče, s tim što tim Željka Obradovića stoji bolje u međusobnim susretima.

PAO u poslednja dva kola igra protiv CSKA (D) i Makabija (G), dok Fenerbahče gostuje Real Madridu i dočekuje Barselonu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke