EL - Razgoropadio se Trinkijerijev Bajern, Olimpijakosu atinski derbi!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.10.2020.
21:57
Izvor: Sportske.net

Završene su još dve utakmice drugog kola Evrolige.

EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Posle Crvene zvezde i Zenita, pobede u večerašnjim mečevima ostvarile su i ekipe Bajerna i Olimpijakosa. I jedni i drugi su to učinili kao gosti.

Trinkijerijev Bajern je u drugom kolu gostovao Albi u Berlinu i u potpunosti dominirao - na kraju je slavio sa ubedljivih 90-72 i ostvario prvi trijumf posle ''tesnog'' poraza od Milana u prošlom kolu.

Ključni period za ishod ovog meča bila je druga četvrtina, koju je Bajern dobio sa 31:9, od čega Alba do kraja nije uspela da se oporavi.

Nik Vejler-Bab je sa 15 poena bio najefikasniji u Bejernu, a pratili su ga Vejd Boldvin i naš Vladimir Lučić sa po 14. Naš reprezentativac je dodao i šest skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

A Albi bolji od ostalih bio je Markus Erikson sa 15 postignutih poena.

Derbi večeri odigran je u Atini, gde je Olimpijakos kao gost savladao svog najvećeg rivala, Panatinaikos sa 78-71.

Već u prvoj četvrtini Olimpijakos je stavio do znanja ''Zelenima'' da će ovo biti crveno-belo veče. Dobili su gosti ovaj deo igre sa 22:12, pa je u nastavku Panatinaikos jurio rezultat, ali u tome nije uspeo.

Olimpijakos je tako stigao do prve pobede, a najzaslužniji za to su bili Jorgos Printezis sa 17 poena i Oktavijus Elis sa čak 13 skokova uz pet postignutih poena.

Na drugoj strani Foster 15, Papapetru 14 poena, a naš Nemanja Nedović je meč završio sa devet poena (1/6 za tri).
-
Baner 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke