EL - Real "vaskrsao" u El Klasiku, Dončić pogodio iz Ljubljane!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.12.2017.
23:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida savladali su Barselonu u 12. kolu Evrolige i tako prekinuli negativan niz od tri uzastopna poraza.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Poslednji meč 12. kola Evrolige zakazan za četvrtak predstavljao je šlag na torti, pošto se radilo o "El Klasiku" koji su Real i Barselona odigrali u Madridu.

Ekipa Pabla Lasa ušla je u meč nakon serije od tri vezana poraza ali je na kraju slavila rezultatom 87:75 (15:15, 25:23, 28:14, 19:23) i tako prekinula negativan niz.

Nakon egala koji je viđen u većem delu prvog poluvremena usledila je atomska četvrtina Madriđana koji su za deset minuta stigli do 16 poena prednosti, a vrhunac je bila trojka koju je Luka Dončić postigao sa tri četvrtine terena u poslednjoj sekundi trećeg kvartala.

Real je "pumpao" razliku do maksimalnih +21 (75:54) što je dovelo do opuštanja igrača, tako da je Barsa u završnici smanjila na devet poena razlike.

Na kraju ipak zaslužen trijumf "Kraljevskog kluba" u čijim redovima je najefikasniji bio Luka Dončić sa 16 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Pratili su ga Felipe Rejes sa 14 poena i 8 skokova, odnosno Trej Tompkins sa 12 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Ante Tomić sa 12 poena, po jedanaest su postigli Toma Ertel i Pjer Oriola.

Madriđani nakon večerašnjeg trijumfa imaju polovičan skor (6-6) i zauzimaju osmo mesto na tabeli, dok Barsa pada na dvanaestu poziciju sa 4 pobede i 8 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke