EL - Real zaboravio utorak, još jedan "brejk" u Atini

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.04.2018.
22:26
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida ispunili su cilj postavljen pred polazak u grčku prestonicu. Tim Pabla Lasa napravio "brejk" u Atini tako da će na svom terenu juriti plasman na fajnal-for.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Doživeli su košarkaši Real Madrida težak poraz na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige ali su se vrlo brzo oporavili od "šamara" i uzvratili udarac.

Madriđani su večeras slavili u Atini rezultatom 89:82 (16:21, 20:19, 32:21, 21:21) i tako sa "brejkom" krenuli kući.

Za razliku od prvog meča u kojem je Panatinaikos za pet minuta rešio pitanje pobednika, večeras smo gledali rezultatski izjednačen meč u kojem je prevagu napravila treća četvrtina.

Domaćin je na poluvremenu imao četiri poena prednosti ali je u trećem periodu primio čak 32 poena i to je ono što je napravilo razliku iako je PAO do same završnice bio u igri.

Pri rezultatu 80:73 za goste ekipa Ćavija Paskvala uspela je da smanji zaostatak na samo dva poena (80:78) ali je onda Trej Tompkins pogodio trojku i presudio "Zelenima".

Poslednji minut je potrajao jer je Panatinaikos pokušavao da stigne zaostatak brzim napadima i slanjem protivničkih igrača na liniju penala što nije dalo rezultata.

Na kraju je Real Madrid stigao do zasluženog trijumfa koji će mu omogućiti da na domaćem terenu obezbedi plasman na fajnal-for, ali samo pod uslovom da dobije obe utakmice.

Podsećamo da je juče viđen prvi brejk u četvrtfinalnim mečevima, a on je takođe ostvaren u Atini gde je Žalgiris savladao Olimpijakos.

Goste su do "brejka" vodili Felipe Rejes (18 pts, 3 as) i Džejski Kerol (17 pts, 2 sk), a dvocifren učinak ostvarili su još Trej Tompkins (12 pts, 6 sk) i Rudi Fernandez (10 pts, 4 as).

Majk Džejms je kod domaćih imao jednako dobro veče kao i u prvoj utakmici, postigao je 20 poena i zabeležio 6 asistencija, ali je Nik Kalates zadržan na "samo" 5 dodavanja što je dosta manje od proseka koji beleži ove sezone. Plejmejker Panatinaikosa ubacio je 12 poena.

Treći meč u seriji igra se 25. aprila u Madridu, a četvrti dva dana kasnije na istom mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke